Facebook testează posibilitatea creării a până la cinci profiluri în cadrul aceluiaşi cont.
Ce funcție nouă testează Facebook pentru utilizatori
În mod normal, conform politicii platformei sociale, Facebook le interzice utilizatorilor să folosească mai multe conturi, fiind permisă folosirea doar a unui singur cont pentru o persoană.
Acum, însă, Facebook a început să testeze o opţiune prin care utilizatorii pot folosi mai multe profiluri în cadrul aceluiaşi cont. Până la cinci profiluri pot fi create în cadrul unui singur cont.
Profilurile reprezintă o soluţie care permite utilizatorilor să separe modurile în care aceştia doresc să acceseze informaţiile din cadrul reţelei sociale, fără ca Facebook să fie nevoită să impună propriile reguli, care ar însemna blocarea utilizatorilor care folosesc mai multe conturi.
Fără a schimba contul şi a introduce alte date de logare, utilizatorii pot face rapid trecerea între un profil unde focusul îl reprezintă ştirile, de exemplu, şi un alt profil, prin care se urmăresc doar update-urile prietenilor.
Facebook spune că, exact în această idee, schimbarea profilurilor se va face extrem de rapid. Pentru a trece de la un profil la altul, utilizatorul nu are nevoie decât de două click-uri.
Deocamdată, această facilitate reprezintă doar un experiment, ca multe altele pe care platforma socială le derulează pentru a vedea cum poate creşte interesul utilizatorilor. Însă, spre deosebire de altele, şansele ca acest experiment să se transforme într-o funcţie finală par mai mari în acest caz, potrivit news.ro.
Ce poți să pătești dacă dormi cu aerul condiționat pornit
Răspunsul simplu la întrebarea „este sigur să folosești AC noaptea?” este da. Unii medici și specialiști chiar îl recomandă, deoarece permite corpului să-și scadă temperatura și ajută odihna.
Este esențial să știi că răcirea corpului este un proces mult mai complicat și mai dificil decât încălzirea, așa că un astfel de device este la îndemână atunci când trebuie să scapi de senzația de arsură cu care te împovărează o noapte fierbinte de vară.
Important este să cunoști faptul că aparatul de aer condiționat te va ajuta dacă îl folosești o perioadă limitată pe timpul nopții. Utilizarea incorectă sau exagerată îți poate dăuna. Pot exista mai multe efecte secundare ale dormitului cu aparatul de aer condiționat în funcțiune. Unele dintre aceste dezavantaje sunt:
- Schimbări ale temperaturii corpului: după ce ai folosit aerul condiționat pentru o perioadă de timp, corpul s-ar putea adapta la respectiva temperatură, ceea ce îți poate afecta imunitatea. În plus, dacă te obișnuiești cu o anumită temperatură pe timp de noapte îți poate fi greu să de adaptezi atunci când sezonul se schimbă și vremea este deja rece.
- Mai puțini hormoni: temperaturile scăzute pot afecta capacitatea organismului de a produce hormonii esențiali care te ajută să ai o viață sănătoasă și echilibrată.
- Ciclul somnului: în timp ce temperatura creată în camera ta te poate ajuta să adormi mult mai ușor, alte aspecte îți pot perturba somnul. Un AC vechi, cu mai multe probleme și neigienizat corespunzător poate aduce mirosuri neplăcute, bacterii sau chiar zgomot.
- Uscarea: Aparatul de aer condiționat răcește aerul și dezumidifică, ceea ce poate duce la deshidratare. Prin urmare, gâtul, pielea, ochii și alte părți ale corpului se vor usca. Lipsa de hidratare poate accelera îmbătrânirea prin scăderea elasticității pielii și prin formarea ridurilor.
- Fără aer proaspăt: prin închiderea tuturor surselor posibile de aer proaspăt pentru a menține răcoarea în cameră, poți dezvolta o afecțiune medicală, „sindromul clădirii bolnave”, care se referă la o stare permanentă de oboseală și epuizare.
- Dificultăți de respirație: dacă aparatul de aer condiționat nu este curățat atât de des pe cât ar trebui, acesta va deveni casa perfectă pentru mucegaiuri, ciuperci și bacterii.