Antena Căutare

Fructul-minune de cinci kilograme: costă puțin, e sănătos are gust de carne de PORC. Indicat în orice dietă!

Cum ar fi să mâncăm un fruct și să avem impresia că avem în față o friptură apetisantă? În plus, să scoatem din buzunar câțiva lei! Nu, nu e o utopie, minunea chiar există, deși momentan nu est distribuită în România.

Cum ar fi să mâncăm un fruct și să avem impresia că avem în față o friptură apetisantă? În plus, să scoatem din buzunar câțiva lei! Nu, nu e o utopie, minunea chiar există, deși momentan nu est distribuită în România.

Drianul este un fruct considerat de mulți o adevărată minune a naturii, care ar putea salva de la foamete milioane de oameni. În vreme ce unii se declară scârbiți de mirosul puternic pe care îl emană, alții sunt încântați de gustul deosebit pe care îl are pulpă moale a acestui fruct.

Are sute de semințe bogate în proteine, potasiu, calciu și fier


Durianul cântărește în jur de 5-7 kilograme, dar poate ajunge și la mai mult de atât. Conține sute de semințe bogate în proteine, potasiu, calciu și fier. Fructul în șine este și o sursă bogată de vitamină C și, în schimb, este foarte sărac în calorii. Originar din Asia de Sud seamănă cu un pepene cu țepi. La interior are un miez galben cremos, cu o aromă care se asemăna cu cea a cărnii de porc. Mirosul este asemănat de unele persoane cu cel al cepei putrezite.



În Bangladesh e fruct-național!
Botaniștii au stabilit că acest fruct conține peste 200 de substanțe volatile, dar încă nu se știe care dintre ele îi conferă mirosul greoi. În ciudă acestor aspecte, durianul este foarte apreciat în țări precum Bangladesh, spre exemplu unde a ajuns cea mai importantă cultură după cea de mango, potrivit Business Insider.

Nimic nu se aruncă de la pomul care rodește astfel de fructe. Frunzele sunt o hrană perfectă pentru caprine sau pentru alte animale de fermă, din coajă se extrage un colorant natural portocaliu, iar lemnul poate fi exploatat pentru mobilier. În plus, copacii produc o substanță lipicioasă care poate fi folosită că adeziv.

Din păcate, însă, fructele durianului sunt extrem de perisabile. Ele nu rămân proaspete mai multe de câteva săptămâni de la recoltare.

Test de vedere. Care linie este mai lungă? 80 la sută dintre noi dau un răspuns greşit!... Un lucru de la birou te omoară încet, dar sigur! Este mai murdar și mai otrăvitor decât cel din celulele închisorii Alca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x