1. Podul Rakotz din Kromlau, Germania
Structura data de arhitecti podului Rakotz in Kromlau din Germania transforma peisajul, in mod indiscutabil, intr-o adevarata opera de arta. Este unul dintre cele mai inedite poduri din lume, frumusetea sa fiind surprinsa in numeroase imagini realizate de pasionatii de fotografie.
2. Langkawi Sky Bridge din Malaezia
Vorbim de podul care se intinde spre cer. La propriu. Arhitectul Mayur Kanaiya, cel care a proiectat constructia, a transformat un banal pod intr-o realizare remarcabila. Inalt de 125 de metri, Langkawi Sky Bridge din Malaezia, face posibila trecerea de pe muntele Gunung Mat Cincang la insula Pulau Langkawi. "Puntea podului curbat permite vizitatorilor o experienta intima a coronamentului padurii si a faunei salbatice", a spus Kanaiya.
3. Podul din lemn, in satul Cherrapunji din Meghalaya, India
In loc de caramizi, mortar sau chiar obisnuitele scanduri din lemn, satul din Cherrapunji, regiunea Meghalaya, cunoscut si ca fiind cel mai umed loc din lume, construieste poduri din radacinile copacilor. Tribul local, War-Khasis, a invatat acum multi ani cum poate imblanzi radacinile ficusului si a-l face sa creasca intr-o anumita directie, folosind bete de bambus. Unele dintre poduri au o lungime mai mare de 30 de metri si pot suporta cu usurinta greutatea a 50 de persoane.
4. Podul din Fort de Roovere, Olanda
Podul din Fort de Roovere, din apropierea satului Halsteren, este scufundat in apa. Peretii functioneaza ca un baraj pentru a opri apa iar structura se integreaza perfect cu imprejurimile sale, ramanand invizibil de la distanta.
5. Rolling Bridge din Londra
In Londra, exista podul care se invarte. Inalt de 12 metri, foloseste o tehnica inovatoare. Miscarea permite barcilor sa ajunga cu usurinta din Grand Union Canal, la Paddington Basin. "Balamalele sale din otel si lemn se rotesc pana cand cele doua sectiuni se intalnesc la capatul podului, formand o forma octogonala", a declarat Koen Kas, un antreprenor din Belgia. "In fiecare vineri la pranz, podul efectueaza acrobatiile sale pentru a fi admirat de multime".
6. Podul Shaharah din Yemen
Inginerul mecanic Achilleas Vortselas a avut mereu o afectiune speciala pentru podurile de piatra. "Niciun pod modern nu se poate compara in gratie cu podurile traditionale din piatra cu arc", a declarat el. "Podurile din piatra pot demostra ca de multe ori tenacitatea oamenirii poate depasi obstacolele fizice, chiar si cu mijloace tehnice modeste. Shaharah Bridge din Yemen este unul dintre cazurile exceptionale care demostreaza asta".
Foto: bbc.co.uk
Cel mai periculos peste pus “la pamant” de un om cu tupeu: Rechin facut KO de un fost boxer ... "Neatza": La ce renunta romanii, Facebook sau smartphone?...