Antena Căutare

Graffiti: arta urbana sau vandalism?

Graffiti-ul este un fenomen apartinand culturii urbane care s-a dezvoltat mult in ultimii ani in Romania. Include toate acele inscriptii caligrafiate sau imagini desenate pe peretii unor cladiri,ziduri sau spatii publice.

Graffiti-ul este o arta, cu bazele in America. In Romania, a aparut prin 1994si, de atunci, s-a dezvoltat foarte mult. Cei care fac graffiti spun: "Ca sa fii graffer trebuie sa ai propria ta imagine, sa fii unic, sa ai stilul tau, sa nu copiezi e nimeni. Lumea zice despre noi ca suntem vandali, pentru ca nu inteleg aceasta arta, pentru ca au vazut mesajele acelea obscene pe pereti, iar asta nu este graffiti. Noi facem acele litere care au o implozie de culoare asupra ta si numele care te atrage sa te uiti la ele."


Pentru unii este o joaca, pentru altii, o activitate complexa, iar pentru ceilalti, un stil de viata. Unii dintre cei care au facut din desenele cu sprayuri mai mult decat o pasiune, isi castiga existenta prin graffiti. Unii oameni isi doresc chiar sa aiba in casa o "lucrare de arta urbana". Grafferi spun ca nu ar mai exista acte de vandalism daca li s-ar oferi cateva cladiri in paragina pe care sa se poate exprima in modul lor caracteristic.

Vezi reportajul realizat de o studenta de la Intact Media Academy, prezentat in emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani"

Foto: graffitialphabeto.com

Un portret cat 15 terenuri de tenis, al heptatlonistei Jessica Ennis, desenat langa aeroportul Heathrow... Pasiune descoperita la 40 de ani: Isi intretine familia din vanzarea icoanelor pe sticla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x