Antena Căutare

Imagini spectaculoase! Scara care duce spre cer se află în România

România are, în județul Neamț, o scară care urcă spre cer. Ar putea fi înțelească drept o metaforă, însă, la propriu, treptele care duc spre Vârful Toaca din Masivul Ceahlău, par a fi drumul spre acel albastru infinit.

România are, în județul Neamț, o scară care urcă spre cer. Ar putea fi înțelească drept o metaforă, însă, la propriu, treptele care duc spre Vârful Toaca din Masivul Ceahlău, par a fi drumul spre acel albastru infinit.

Acesta este motivul pentru care zona atrage tot mai mulți turiști de când scara care urcă spre Vârful Toaca a fost reconstruită, după o investiție de peste 500.000 de lei a autorităților locale.

Peste cinci sute de trepte şi 60 de tronsoane a câte trei metri lungime înlesnesc accesul turiștilor pe unul dintre cele mai frumoase trasee montane. Turiştii vor putea urca pe vârful Toaca de pe muntele Ceahlău la o altitudine de 1893 de metri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Pentru a uşura drumul spre unul dintre cele mai frumoase piscuri ale sale, CJ Neamţ a reconstruit scara spre Vârful Toaca, cea veche fiind distrusă de timp. De asemenea, riscul producerii de accidente era foarte mare din cauza pietrişului pe care se alunecă uşor. Peste cinci sute de trepte, 60 de tronsoane a câte trei metri lungime, de la altitudinea de 1771, la cea de 1893 de metri – o lucrare menită a vă înlesni accesul către acest loc magic”, au spus reprezentanţii CJ Neamţ, la momentul inaugurării.

Noile scări pot fi urcate în aproximativ 20 de minute, iar peisajul îți taie respirația.

Sursa: stirineamt.ro

FOTO! O româncă îl escortează pe cel mai puternic om din lume: Ea e polițista care l-a păzit pe Trump la ONU... Supraviețuire MIRACULOASĂ! Un avion s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Cum au fost salvați pasagerii și echipajul - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x