Antena Căutare

In 1982 i se dadeau inca cinci ani de viata. Astazi, dupa 30 de ani, traieste bine merci!

O poveste impresionanta a uimit intreaga Mare Britanie. John McCAfferty poate fi considerat cel mai norocos om din lume. In 1982, in urma unui transplant de inima, i se mai dadeau cinci ani de trait. Astazi, dupa 30 de ani de la operatie, s-a reintalnit cu doctorul chirurg Sir Magdi Yacoub, cel care i-a daruit sansa de a trai.

Este adevarata vorba din strabuni: "ce inseamna sa ai zile!"

Britanicul John McCafferty este cel mai longeviv pacient care a suferit un transplant de inima din Regatul Unit. In 1982, a fost diagnosticat cu o boala cardiaca si a facut transplant de inima, in urma caruia i s-a spus ca mai are doar cinci ani de trait. Profesorul Sir Magdi Yacoub este chirurgul ce l-a operat la spitalul Harefield, din Middlesex, cand McCafferty a devenit al 41-lea pacient caruia i se aplica transplant de inima, in istoria Regatului Unit.

La 30 de ani de la operatie, britanicul a fost emotionat pana la lacrimi, cand s-a reunit cu cel care i-a oferit o a doua sansa. La randul sau, Sir Magdi Yacoub a fost impresionat de momentul revederii si a marturisit ca pentru el, John este un pacient model. "Aceasta aniversare este un moment minunat!", a spus doctorul.

Britanicul a primit "in dar" inima unui tanar din Essex, decedat in urma unui accident rutier. Desi sansele de supravietuire erau aproape nule, destinul i-a suras. Pe masura ce zilele au trecut, John s-a simtit din ce in ce mai bine. S-a apucat de inot si a participat la British Transplant Games, competitie pentru cei carora le-a fost efectuata o asemenea interventie chirurgicala.

John se simte minunat la cei 70 de ani impliniti si marturiseste ca este mandrul tata si bunic a unei familii fericite. "Ii sunt indatorat profesorului si echipei sale, nu imi mai pot dori nimic de la viata.", declara el.

Nascut la Cairo, in 1935, Sir Magdi Yacoub este profesor de chirurgie cardio-toracica la National Heart and Lung Institute, Imperial College London si director de cercetare la Centrul de Stiinta Harefield Heart (Institutul Magdi Yacoub). Supravegheaza peste 60 de oameni de stiinta si studenti in domeniile de ingineria tesuturilor, regenerare miocardica, biologie celulara stem si imunologia transplantului.

Profesorul Yacoub a stabilit cel mai mare program de transplant de inimă si plamani din lume, unde mai mult de 2.500 de operatii de transplant au fost efectuate.

foto: TheSun

Un baiat de noua ani a furat si a cheltuit 4.000 de dolari pe dulciuri... SPECTACULOS! Toate zborurile aeriene din lume, vazute din spatiu, in 71 de secunde!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x