In Germania s-au descoperit fosilele unui piton, vechi de 15 milioane de ani

In sudul Germaniei au fost gasite fosilele vechi de circa 15 milioane de ani ale unui piton lung de 3,5 metri.Fosilele, constand intr-un grup de sapte vertebre, pe baza carora oamenii de stiinta au determinat lungimea animalului, au fost gasite in apropiere de satul Griesbeckerzell, aflat la o distanta de 80 de kilometri de Munchen, de cercetatori de la Centrul de paleontologie al Universitatii din Tübingen (Germania) si de la Universitatea Masaryk din Brno (Cehia).

"In acea epoca de optim climatic, temperaturi cuprinse intre 25 si 28 de grade Celsius se inregistrau in lunile de vara si de 13 grade Celsius in timpul iernii, in timp ce, in zilele noastre, temperatura medie anuala din regiune este de aproximativ 8 grade Celsius", a subliniat Madeleine Böhme, profesor.

"O data cu scaderea brutala a temperaturilor, produsa in urma cu 14 milioane de ani, destinul acestui piton a fost pecetluit", a adaugat Madeleine Böhme.


Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri