Acesta își dorea dintotdeauna să găsească o metodă prin care să obţină focul mai uşor. Deși existau diverse amestecuri de substanţe care luau foc în urma unei scântei, nu se găsise încă modalitate de a transmite acea flacăra spre un material cu ardere lentă, așa cum este lemnul.
Astfel, într-o zi, în timp ce prepara amestecurile chimice, un chibrit umezit în acele substanţe a luat foc, frecându-se, din întâmplare, de vatră. Imediat, Walker și-a dat seama că descoperise ceva important, palpabil, care urma să ușureze viața multor oameni.
Asadar, a început să facă chibrituri cu aprindere prin fricţiune, un lucru pe cât de banal în zilele noastre, pe atât de important la acea vreme.
Primul pachet de 50 de chibrituri s-a vândut la prețul de un şiling, monedă austriacă, astăzi echivalentul a 0,32 lei românești. Acestea se numeau Congreves.
Walker a refuzat să patenteze invenția, oricine putând să le producă. Câțiva ani mai târziu, vânzările i-au permis chiar să se pensioneze.
Sursa: descopera.ro
Una dintre cele mai scumpe beri din lume este servită într-o veveriţă moartă. S-a vândut tot!... Cum arată mașina pe care toți o vor! Comenzi de peste nouă miliarde de euro, în doar 36 de ore de la prezentarea noului ...