Antena Căutare

O trupa poloneza de muzica jazz canta la instrumente confectionate din gunoaie

Daca vrei sa canti, nu trebuie sa ai neaparat instrumente scumpe. Asta si-au spus niste tineri din Polonia, care si-au confectionat singuri instrumentele muzicale. Desi au folosit bidoane de plastic si scanduri de lemn, suna aproape la fel de bine ca cele conventionale.

Tinerii formeaza Trupa Reciclarea. Iar muzica lor suna la fel de bine ca a oricarei alte trupe de jazz.

"Necesitatea este mama inovatiei. La inceput, noi obisnuiam sa cantam la chitare electronice, dar pentru ca eram studenti, iar bugetul nostru era limitat, am decis sa ne facem propriile instrumente", spune Kamil Kedzierski, unul dintre membri.

"Colectam in mod special lucrurile care ne fac cu ochiul. La inceput, luam bidoane de apa pentru a face chitara sau scanduri. Trebuie sa recunosc ca au fost cazuri cand le-am luat si de la gunoi", completeaza colegul sau de trupa, Maciej Pierzynka.

Desi sunt mandri de instrumentele lor, tinerii artisti eco nu neaga ca ar fi preferat niste instrumente conventionale.

"Nu pot sa spun ca nu este mai dificil sa canti la un astfel de intrument decat la unul real, trebuie sa depui de doua ori mai multa energie. De ce cantam?

Experimentam putin cu aceste instrumente din neo-soul, un pic de jazz, funk, ceva pe aceste linii muzicale", spune Kadzierski. Iar cei care ii asculta sunt impresionati de rezultate.

Regele Cioaba, victima hacker-ilor care i-au speriat prietenii din toata lumea... Povestea emotionanta a celei mai varstnice vatmanite din Capitala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x