Antena Căutare

Juan Vicente, omul care a suferit trei transplanturi de inima!

Juan Vicente este unul dintre putinii pacienti din lume care a primit un al treilea transplant de inima. Cu toate acestea, barbatul este campion la tenis, in competitia speciala.

O echipa de chirurgi cardiaci de la Spitalul Universitar din Navarra a reusit al treilea transplant de inima la acelasi pacient, un barbat de 52 de ani din Rioja. Din momentul in care a primit prima inima, omul a fost de opt ori campion european de tenis, in liga speciala si o data vicecampion al lumii. Transplanturile, a raportat centrul de sanatate, au avut loc in 1990, in 2003 si al treilea, pe 24 mai 2012.

La trei luni dupa ultima operatie, pacientul, Juan Vicente del Alamo, are o evolutie a sanatatii satisfacatoare, astfel ca si-a reluat activitatea normala, de zi cu zi, subliniaza Gregorio Rabago, director al Departamentului de Chirurgie Cardiaca al Clinicii, medicul care a condus operatia.

Acest caz al pacientului din Rioja este unul dintre cele mai rare. "Exista cateva cazuri in lume, deoarece caietul de sarcini este foarte strict cand vine vorba de a face un transplant a treia si chiar a patra oara", a precizat Rabago. Motivul pentru realizarea celui de-al treilea transplant cardiac la acest pacient este reprezentat de o reactie imuna, de respingerie a organului transplantat in al doilea rand, mai explica specialistii.

"Vreau sa joc tenis cat mai mult posibil"

"Din fericire," subliniaza Juan Vicente, Spania " este prima tara din lume la donarea de organe, datorita generozitatii cetatenilor sai si gratie activitatii excelente a Organizatiei Nationale de Transplant", care permite realizarea programelor de transplant, cu rezultate excelente si acest tip de operatii cardiace cu succes."

Barbatul se bucura de timpul petrecut in familie, de nepotul sau si nu lasa nimic pentru viitor. "Eu joc tenis cat mai mult posibil, dar doctorul mi-a spus ca trebuie sa astept un pic mai mult. ", a precizat acesta.

Pe viitor, Juan se gandeste sa participe in continuare la campionate, deoarece "este modul in care am sa aduc multumiri societatii, pentru aceasta inima noua."

"Acum am patru aniversari de sarbatorit", a spus pacientul, care incurajeaza pe toata lumea sa doneze, pentru ca viata este prea frumoasa sa o lasi sa se duca.

Descoperire: Manuscrisele lui Leonardo da Vinci se pot citi pe internet!... Ei sunt "picii" care au schimbat istoria omenirii! Cei mai destepti 10 copii ai lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x