Antena Căutare

Jurist american: Femeile nu sunt oameni. Al XIV-lea Amendament nu apara drepturile homosexualilor

Un jurist american sustine ca cel de-al XIV-lea Amendament al Constitutiei Statelor Unite se refera numai la drepturile barbatilor. In opinia expertului juridic Antonin Scalia, exprimata in cadrul unui interviu acordat revistei de specialitate „California Lawyer”, termenul „om” se referea exclusiv la barbati, iar femeile nu erau protejate prin lege in momentul includerii amendamentului in Constitutia Americana.

Partea din amendament care precizeaza ca „nici o persoana nu poate fi privata de viata, libertate sau proprietate fara procesul cuvenit al legii" se refera numai la barbati, insista juristul american. Scalia spune ca drepturile femeilor nu sunt mentionate in nici un fel in al XIV-lea Amendament, arata Bloomberg.

„Bineinteles, Constitutia nu presupune discriminarea pe baza de sex", a declarat Scalia. „Singura intrebare este daca o interzice sau nu. Iar eu cred ca nu", a continuat expertul juridic. In momentul in care Amendamentul a fost redactat, nu s-a gandit nimeni la toate aceste chestiuni, este de parere Scalia.

Cel de-al 14-lea Amendament nu a fost conceput ca sa protejeze drepturile femeilor, ale minoritatilor religioase, ale grupurillor etnice si, cu atat mai putin, ale homosexualilor, continua juristul.

Redactat in timpul Razboiului Civil, scopul principal al Amendamentului era sa acorde drepturi legale sclavilor care tocmai fusesera eliberati. Si nu tuturor sclavilor, cu numai celor de sex masculin.

In secolul al XIX-lea, ideea ca femeile puteau avea drepturi era una radicala. La acea vreme, femeilor le era interzis prin lege sa voteze, sa semneze contracte sau sa participe la procese in calitate de jurat.

Mai mult, prin casatorie, simpla existenta a femeilor era anulata, acestea neputand sa faca nimic fara permisiunea barbatului.

Foto: entertainmentwallpaper.com

VIDEO! Traditiile de Boboteaza... VIDEO! Echipa TV, primita cu bata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x