Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

La 16 ani, un geniu al muzicii. O adolescentă din Oradea cântă la nu mai puţin de şapte instrumente

O adolescentă din Oradea are şanse să devină un Mozart al zilelor noastre! Are un talent cu totul special: aşa-numita ureche muzicală absolută. La fel ca vestitul compozitor austriac. Cântă la nu mai puţin de şapte instrumente şi are o voce deosebită. Însă nu muzica clasică este preferata ei.

O adolescentă din Oradea are şanse să devină un Mozart al zilelor noastre! Are un talent cu totul special: aşa-numita ureche muzicală absolută. La fel ca vestitul compozitor austriac.

Cântă la nu mai puţin de şapte instrumente şi are o voce deosebită. Însă nu muzica clasică este preferata ei. Tânăra este atrasă de cea populară.

Bianca Popa: Tot timpul aveam "LA" în ureche şi aşa mi-am dat seama că am ureche absolută.

Orice sunet pe care îl aude îl reproduce fără probleme. Încă de când era mică, a ştiut că muzica va deveni lumea ei.

Elena Gligor - mama Biancăi: Mi-am dat seama la 2, 3 anişori orice melodie se auzea în maşină sau în apartament ea repeta, fredona şi reproducea aproape perfect.

Aşa că a ajuns pe mâna unor profesori de la Palatul Copiilor. Însă, lucrurile au devenit serioase când au descoperit-o profesorii de la Liceul de Artă din oraş, la 12 ani.

Aurica Bontu, prof. canto: Nu este suficient să ştii să cânţi la un instrument , ci este foarte greu, pentru că pe lângă tehnica pe care o dobândeşti, mai trebuie să mai ai parte şi de acest auz. S-a născut ea cu el, dar dacă nu l-ar fi prelucrat corespunzător astăzi nu ar fi ajuns la aceste performanţe.

Bordeianu, profesor prof pian: Prin dicteurile care s-au dat la ore atunci mi-am dat seama că le scria foarte repede pe portativ, are şi un auz armonic.

Atât profesorii, cât şi colegii, şi-au dat seama că tânăra reuşeşte cu uşurinţă să identifice notele cântate la pian.

Natalia, colega: Mergea spre casă şi a trecut o ambulanţă şi am întrebat-o: Bianca ce note sunt? Şi ea mi-a spus: la do la do şi eu când am ajuns acasă am încercat la orga mea. Şi chiar am descoperit că aceste note erau!

Primul instrument pe care l-a învăţat a fost pianul. Au urmat multe altele, iar la multe dintre ele cântă după ureche.

Bianca Popa: Acasă am un dosar cam atât de mare plin de diplome de la tot felul de concursuri şi festivaluri din toată ţară. Am fost chiar şi în Republica Moldova şi Ungaria şi am cântat.

Ba mai mult, a participat şi în 2014 la emisiunea difuzată de Antena 1, Next Star, acolo unde a ajuns până în finala de popularitate. Bianca este în clasa a 11-a şi vrea să-şi continue studiile la Conservator.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Recomandari