Antena Căutare

Localnicii unui sat dorm chiar și cu săptămâna. Cum se explică acest fenomen

Bine ați venit în locul care te face să dormi adânc odată ce ai pășit în teritoriul lui. Este vorba despre un sat din Kazakhstan care își alungă localnicii din lipsă de oxigen.

Bine ați venit în locul care te face să dormi adânc odată ce ai pășit în teritoriul lui. Este vorba despre un sat din Kazakhstan care își alungă localnicii din lipsă de oxigen.

Viktor Kazachenko a adormit odată în timp ce se îndrepta întâmplător spre acest sat împreună cu soția lui. E ciudat că nu știe ce l-a făcut să adoarmă. Nu este singurul care experimentează acest fenomen. El a dormit timp de 6 zile, trezindu-se în spital. Avea tensiune arterială crescută și dureri de cap severe.

Apoi, s-a aflat povestea ciudată a satului Kalachi. Așezămintea se află lângă o mină de uraniu din perioada sovietică. Persoanele care au călcat pe acolo au spus că aveau amețeli, se simțeau obosite și nu puteau merge. Prima persoană care s-a confruntat cu această situație a fost Lyubov Belkova, în aul 2010. De atunci, zeci de rezidenți își pierd cunoștința pe neașteptate.

Specialiștii încearcă să găsească cauzele acestui fenomen, dar încă nu au găsit factorul declanșator.

Localnicii sunt de părere că radiațiile cu uraniu sunt cele care provoacă somnul îndelungat, însă minerii care lucrează în zonă spun că nu au fost afectați de acest fenomen.

Chiar și primarul satului, Asel Sadvokasova, a trecut prin simptome neplăcute ca somnul îndelungat, leșin sau pierderea cunoștinței. De aceea, a luat decizia să îi relocheze pe localnici, însă unii dintre ei nu vor să se mute din casele în care au locuit o viață.

Foto: Daily Mail

Acest bărbat este un exemplu de curaj și de luptă pentru noi toți! A ajuns campion la surf deși nu vede. Se ghidează dup... Ai curaj să încerci?! Doar cele mai perspicace persoane reuşesc să găsească toţi oamenii din această imagine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x