Lumea creștină, zguduită din temelii! O descoperire arată că Biblia nu prezintă întocmai adevărul!

Legendele și textele din Biblie susțin că Iisus Hristos a fost răstignit la vârsta de 33 de ani.

Să fie oare adevărat?

Legendele și textele din Biblie susțin că Iisus Hristos a fost răstignit la vârsta de 33 de ani.

Acesta este poate cel mai important eveniment descris de creștinătate. Este comemorat anual, în Vinerea Mare, cu trei zile înainte de Paște.

Totuși, se pare că există și anumite controverse. O specialiștă în studii religioase pe nume Meredith Warren a vrut să demonstreze că în Biblie există numeroase contradicții.

Biblia, element de controversă

Warren susține faptul că în primele Evanghelii, cum este cea după Toma, nu este inclusă această scenă. Pe de altă parte, în toate Evangheliile canonice pe care le cunoaştem (cea după Matei, Marcu, Luca şi Ioan), este descrisă crucificarea, însă de fiecare dată într-un alt mod.

LEGENDA LACULUI MORII. Cum a mutat Ceaușescu 11.000 de morți în două luni. ”Găseau oasele, procuror, pac, sicriu, gata!”

În niciuna dintre Evangheliile cuprinse în Noul Testament nu este descris cu exactitate modul în care Iisus a fost răstignit pe cruce. De exemplu, în Evanghelia după Ioan se vorbeşte de faptul că Mântuitorului i-au fost bătute cuie în palme şi în picioare.

Unii contestă faptul că Biblia spune adevărul în totalitate

Acest caz apare şi în versetul 21 din Evanghelia după Petru, unde se menţionează că după ce Iisus a murit, i-au fost scoase cuie din ambele mâini.

Dovezile date de creștini

Încă de la apariţia acestor scrieri, în secolele I-II d.Hr., mai mulţi creştini au susţinut că au identificat cuiele cu care a fost răstignit Iisus.

La trei zile de la crucificare, Iisus a înviat din morți

Cu toate acestea, istoricii susţin că, deocamdată, nu pot asocia aceste obiecte cu momentul crucificării, descris în scrierile celor patru evanghelişti, informează descopera.ro.

Există și alte dovezi despre modul în care Iisus a fost răstignit pe cruce. Primele arată că acesta a fost legat de mâini cu sfori. Un astfel de exemplu este o piatră de inel, expusă la British Museum. Aici, Mântuitorul apare răstignit pe cruce, fiind înconjurat, de o parte şi de cealaltă, de cei care au venit să asiste la această scenă.

Parteneri
Shiloh Jolie-Pitt a mers în vacanță cu mama sa. Ce a purtat fiica Angelinei Jolie la sosirea în Veneția
Shiloh Jolie-Pitt a atras privirile tuturor atunci când a mers în vacanță alături de mama sa. În vârstă de doar 15 ani, fiica Angelinei Jolie a purtat o ținută lejeră care să-i permită să se simtă confortabil pe parcursul călătoriei cu avionul. Adolescenta se va afla în perioada următoare alături de mama și frații săi într-o excursie relaxantă în Veneția.
Catine.ro
Ultimele știri