Antena Căutare

METI: Protocol de comunicare cu extraterestrii!

Trei astrofizicieni din SUA si Franta elaboreaza un protocol de comunicare cu extraterestrii, prin care vor sa se asigure ca acestia ne inteleg. Protocolul include codarea semnalului, dar astrofizicienii propun si folosirea unor lungimi de unda de 1.42 GHz sau 4.46 GHz, intalnite frecvent in natura si care ar fi mai usor de captat.

Protocolul este denumit METI, insemnand "transmiterea mesajelor catre inteligenta extraterestra". Astrofizicienii propun construirea unei antene speciale in acest scop, care sa transmita aceste mesaje constant.

Inca din anul 1974 oamenii au trimis mesaje extraterestrilor, mai exact din Puerto Rico, dar au fost complicate si criptice, scrie revista Popular Science, citata de realitatea.net. Asa ca extraterestrii e posibil sa nu fi inteles nimic din ele.

Frecventele propuse de trio-ul de astrofizicieni le vor permite extraterestrilor sa le receptioneze, chiar si in cazul in care dispun doar de mijloace tehnice modeste.

Cei trei astrofizicienii nu sunt primii care sa propuna un protocol de comunicare cu extraterestrii, dar cele realizate pana acum au fost criticate ca fiind mult prea "antropocentrice", iar pentru o creatura cu sapte capete si noua picioare, cum ar putea fi un extraterestru, o imagine cu Barack Obama brat la brat cu George W.Bush ar putea sa nu prinda nuantele umane, in sensul ca nu ar putea face diferenta astfel intre bine si rau, glumeste ziaristul de Popular Science.

Sursa: Jurnalul National

Acrobatie la 3.000 de metri: A mers pe un cablu de telecabina... Nastere-record: 5 copii dintr-o "lovitura"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x