Antena Căutare

Mireille Mathieu, la 73 de ani. Bătrânețe marcată de o boală incurabilă

Astăzi, Mireille Mathieu, marea artistă de origine franceză, își sărbătorești ziua de naștere. Află mai multe despre cariera ei muzicală și felul în care a inspirat casa de modă Fendi.

Astăzi, Mireille Mathieu, marea artistă de origine franceză, își sărbătorești ziua de naștere. Află mai multe despre cariera ei muzicală și felul în care a inspirat casa de modă Fendi.

Astăzi, 22 iulie, cântăreața franceză Mireille Mathieu împlinește 73 de ani. În doar câteva zile, pe 26 iulie, aceasta va susține un concert în ruinele castelului marchizului de Sade, în cadrul unui festival organizat în sudul Franței.

Mireille Mathieu și viața ei

Mireille Mathieu s-a născut la 22 Iulie 1946 în sudul Franței, orașul Avignon. Ea provine dintr-o familie numeroasă , cu posibilități materiale foarte reduse însă cu căldură și dragoste sufletească oferite din plin de către părinții ei. În Familia Mathieu, unde tatăl Roger, cioplitor în piatră iar mama Marcelle care chibzuia cu mare artă fiecare franc obținut din munca grea, exista principiul “o familie fără copii este ca o grădină fără flori”.

Așadar, din gradina lor se ridică 14 vlăstare (Mireille, Monique, Christiane, Marie-France, Réjane, gemenii Régis si Guy, Roger, JeanPierre, Rémy,Simone, Philippe, Béatrice si Vincent). Visul lui Mireille era ca fiecare să aibă camera sa. Ea dorea să împlinească acest vis pentru părinții și frații săi “…în fiecare an primeam din nou fie o sora sau un frate”, își amintește Mireille.

Din cauza greutăților din familie Mireille Mathieu a fost nevoită să părăsească la vârsta de 13 ani școala și să se angajeze într-o fabrică de hârtie unde prin confecționarea de plicuri reușește să contribuie la creșterea bugetului familiei. Mai târziu reușește chiar să-și plătească orele de muzică .

„Este adevărat ca sunt cea mai mare dintre cei 14 frați și am lucrat de la 5 dimineața într-o fabrică de hârtie, că tatăl meu a fost cioplitor în piatră și nu am avut niciodată mulți bani, în schimb am avut foarte multă dragoste . Părinții noștri ne-au învățat să respectăm și să tolerăm, iar cu atâția frați am învățat să împărțim dar să și renunțăm și nu am fost niciodată egoiști…..” declara Mireille cu mândrie ori de câte ori era intervievată.

Edith Piaf a fost cântăreața idol a cărei profesie dorea cu vehemență să o urmeze, cântăreața melodiilor cu care își deschide drumul carierei , cântăreața care i-a arătat calea de a deveni cântăreață. Mireille Mathieu cânta cu perseverență încă din grădiniță continuând în fața colegilor sau prietenilor, cânta în mijlocul familiei sau în duet cu tatăl , cânta oriunde i se dădea ocazia.

La 21 Noiembrie 1965 milioane de telespectatori francezi descoperă această Zână firavă, timidă , îmbrăcată într-o rochiță de culoare neagră și care cu vocea ei minunată a fascinat o țară întreagă. Prin interpretarea piesei regretatei Edith Piaf (ce murise cu 2 ani în urmă) “Jezebel”, ea reușește să devină aproape peste noapte o stea internațională . Managerul Johnny Stark, care s-a ocupat printre alții de Johnny Hallyday, Yves Montand, Line Renauld, o descoperă și îi propune să se ocupe de ea.

Mireille Mathieu și muzica ei

Mireille Mathieu, la 73 de ani. Bătrânețe marcată de o boală incurabilă

Cariera sa muzicală a început în 1962, iar de atunci, aceasta a înregistrat mai bine de 1200 de cântece în 11 limbi, reușind să vândă aproximativ 122 de milioane de albume. Mireille Mathieu a fost supranumită „vrăbiuța”, de către presa internațională, datorită timbrului ei vocal unic, dar și al înălțimii, având doar 1.52 m. În plus, a cântat alături de mari nume artistice, precum Placido Domingo, Julio Iglesias sau Tom Jones.

Artista a susținut primul său concert în România în 2014 când a venit la București pe 24 matie cu 26 de instrumentiști. Venirea ei după zeci de ani de la puternicul impact asupra generațiilor de ascultători din țara noastră a generat un val de nostalgie în rândul seniorilor prezenți la Sala Palatului.

Mireille Mathieu și ce o doboară

Artista franceză a aflat că nu mai are mult de trăit după ce a fost diagnosticată cu cancer. În prezent, celebra cântăreața franceză se tratează la o clincă privată din Germania, în mare secret, motiv pentru care nu se știe ce fel de cancer o macină și de când suferă de această boală, ci doar că e în fază terminală.

Mireille Mathieu și influența ei în lumea modei

Mireille Mathieu a inspirat casa de modă Fendi într-un nou show dedicat regretatului Karl Lagerfeld. Cele 54 de modele care au defilat la Roma, în fața Colloseumului au purtat frizura Mireillei Mathieu.

Mai mult decât atât, vestimentațiile prezentate la acest eveniment au împrumutat din stilul artistei, înfățișând look-urile sale din anii ’60 – ’80.

Mireille Mathieu și ce nu știai despre ea

1. Nu a avut niciodată copii

Mireille Mathieu s-a dedicat carierei și chiar dacă este de părere că viața artistică nu reprezintă un obstacol în calea formării unei familii, în situația ei, acest principiu s-a aplicat. Într-un interviu mai vechi, cântăreața a mărturisit că timpul petrecut pe scenă a împiedicat-o să aibă copii.

2. A suferit de depresie

Cu toate că are fani în toată lumea, acest lucru nu a împiedicat-o pe Mireille Mathieu să se confrunte cu o depresie puternică. În 1989, managerul artistei a murit, lucru care i-a provocat acesteia o mare suferință. După ce a trecut printr-o perioadă dificilă, atât pe plan personal, cât și din punct de vedere artistic, Mireille Mathieu a luat-o ca manager pe sora ei și astfel a reușit să își pună cariera la punct.

3. Nu și-a terminat studiile

Chiar dacă are o carieră de succes, Mireille Mathieu nu și-a terminat studiile. Pentru că provenea dintr-o familie cu mari probleme financiare, cântăreața a renunțat la școală la 13 ani și s-a angajat într-o fabrică. Astfel, ea a reușit să își plătească orele de canto și să își ajute familia.

4. Este stângace

Puțini știu că atunci când a mers la școală, Mireille Mathieu a scris pentru prima oară cu mâna stângă. Pentru că îi era mult mai ușor să scrie cu stânga, cântăreața încerca să facă acest lucru ori de câte ori profesorii nu erau atenți. Cu toate acestea, de fiecare dată când observau acest lucru, profesorii o loveau peste mână cu rigla și așa a învățat Mireille Mathieu să scrie cu mâna dreaptă.

Citește și:

50 de ani cu Mireille Mathieu

Mireille Mathieu decorata de Dmitri Medvedev pentru prietenia cu Rusia

Sursă foto: hepta.ro

Au mers la botezul unui copil, dar au avut o mare surpriză! Părinții bebelușului au avut alte planuri. Toți invitații au... O navă comercială a fost atacată de pirați în apropierea Strâmtorii Singapore. Pirații au furat 13.000 de dolari și bunu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x