Antena Căutare

Motociclete de dimensiuni neobişnuite: Cea mai lungă măsoară aproape 27 de metri, iar cea mai grea cântăreşte 4,749 tone

Din dorinţa de a figura în paginile Cărţii Recordurilor, unii inventatori au depus eforturi consistente pentru a realiza motociclete într-atât de neobişnuite, încât cu greu ar putea fi conduse 100 m.

Din dorinţa de a figura în paginile Cărţii Recordurilor, unii inventatori au depus eforturi consistente pentru a realiza motociclete într-atât de neobişnuite, încât cu greu ar putea fi conduse 100 m.

Cea mai lungă motocicletă din lume măsoară 26,29 m. Îi aparţine inventatorului indian Bharat Sinh Parmar. Omologarea recordului de către Guinness World Records a presupus ca excentricul indian să parcurgă, pe motocicleta sa, o distanţă minimă de 100 m, fără a fi asistat în vreun fel. Performanţa sa figurează în ediţia 2016 a Cărţii Recordurilor. Precedentul record de cea mai lungă motocicletă i-a aparţinut, în 2011, englezului Colin Furze, aceasta măsurând ''doar'' 22 m.

Cea mai lungă motocicletă

Dacă motocicleta lui Bharat Sinh Parmar este cea mai lungă din lume, cea construită de germanii Tilo şi Wilfried Niebel este cea mai grea din lume. Vehiculul, denumit Harzer Bike Schmiede, cântăreşte nu mai puţin de 4,749 tone. Are lungimea de 5,28 m şi înălţimea de 2,29 m. Foloseşte... un motor de tanc. Acest record a fost omologat de Guinness la 23 noiembrie 2007.

Cea mai grea motocicletă

La rândul ei, cea mai înaltă motocicletă, care poate fi condusă, măsoară 5,10 m în înălţime, de la locul unde roţile intră în contact cu solul şi până în vârful ghidonului. A fost construită de italianul Fabio Reggiani, care a reuşit să o conducă peste 100 m pe un circuit din Montecchio, la 24 martie 2012, dată la care a şi intrat în Guinness World Records.

Sursa: Agerpres

La unii nativi trag banii precum un magnet! Zodia îți influențează veniturile: în bine sau în rău?... Top patru aeroporturi înspăimântătoare: Piloții aterizează aici numai după un ”Tatăl nostru” și după ce-și pupă, pe creș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x