- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Teoria undelor gravitationale gigantice a fost propusa de unii astrofizicieni pentru a explica de ce spatiul se extinde in diverse regiuni ale Universului. Masuratori atente ale expansiunii Universului au scos in evidenta anomalii alarmante: nu fiecare regiune a Universului se extinde in acelasi mod. Expansiunea iregulata a Universului ar putea insemna ca legile de baza ale fizicii s-ar putea sa fie gresite.
Daca acest lucru ar fi adevarat, atunci multe alte aspecte cosmologice sunt gresite - cum ar fi distanta dintre stele, varsta Universului sau relatia dintre planete.
Astrofizicienii au incercat sa explice acest fenomen, imaginandu-si un camp urias de energie intunecata ce e mult mai larg decat intreg continuumul vizibil de spatiu-timp. Desi greoaie, aceasta teorie ar putea totusi explica toate aceste anomalii.
Singura problema a teoriei consta in faptul ca nimeni nu a putut pana acum sa demonstreze prezenta energiei intunecate. Daca aceasta energie n-ar exista, atunci fizicienii ar trebui s-o ia de la inceput pentru a explica de ce Universul se extinde astfel.
Pamantul, lovit de 100 de milioane de bombe cu hidrogen
NASA este in alerta inca din 2010, cand a descoperit ca sistemul nostru solar este invadat de un nor energetic interstelar. Acest nor disturba Soarele si face ca Terra sa fie fara aparare fata de imensele raze solare si "bombardamentul" razelor cosmice, scrie infowars.com.
Astrofizicienii NASA au emis chiar un avertisment pentru anii 2012 - 2013 privind aparitia unor furtuni solare masive. Oamenii de stiinta cred ca in viitorul apropiat Pamantul va fi lovit de o furtuna solara masiva, avand forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen, putand sa distruga intreaga retea de energie a planetei.
NASA urmareste aceasta furtuna colosala inca din 2006 si considera ca in 2012, 2013 ar putea lovi planeta noastra. Mai mult, daca o furtuna similara ar avea loc azi, ar cauza pagube infrastructurii societatii high-tech de la 1 la 2 trilioane de dolari, si ar fi nevoie de 10 ani pentru a ne reveni complet.