Căutare Live

Nepoţii dictatorului Franco scot la vânzare bijuterii ale familiei în valoare de 400.000 de euro

Nepoţii dictatorului Franco scot la vânzare, prin casa Christie's, bijuterii ale familiei în valoare de 400.000 de euro, informează El Pais.

Familia lui Francisco Franco se află în plin proces de împărţire a moştenirii după moartea, în urmă cu doi ani, a lui Carmen Franco, la vârsta de 91 de ani, singura fiică a dictatorului. Cei şapte descendenţi au un patrimoniu ce cuprinde mai mult de 250 de proprietăţi şi 102 de milioane de euro. Au început vânzarea unor imobile, între care unul din Madrid ce valorează peste 50 de milioane de euro, şi ferma La Piniella din Asturias, dar şi a unor bijuterii.

Pe 27 noiembrie, la Londra, în cadrul unei licitaţii de bijuterii, vor fi scoase la vânzare câteva piese în valoare de 400.000 de euro - colier cu diamante şi smaralde, cercei asemănători şi un inel cu diamante.

În catalogul licitaţiei, care cuprinde 300 de loturi, se află bijuterii care au aparţinut unor familii regale şi unor aristocraţi britanici.

În cazul celor trei piese, ele sunt descrise drept „proprietate a unei importante familii spaniole”. Ele vor fi vândute separat, deşi colierul şi cerceii formează un set.

Inelul cu trei diamante este cel mai valoros dintre toate. Valoarea lui este estimată la 140.000 - 210.000 de euro.

Colierul din platină, cu cinci smaralde mari şi diamante, în stilul art deco, este datat 1925 şi estimat la 93.000 - 140.000 de euro.

Cerceii, în acelaşi stil, au fost realizaţi în jurul anului 1930. Pe unul dintre ei poate fi văzut marcajul Cartier. Preţul la care au fost estimaţi este cuprins între 41.000 şi 58.000 de euro.

Setul de diamante şi smaralde a fost purtat de Carmen Franco, fiica dictatorului, la nunta infantei Elena cu Jaime de Marichalar, care a avut loc în 1995, în Sevilia. Ultima dată când a fost văzut în public colierul a fost purtat, fără cercei, în urmă cu trei ani de Margarita Vargas, soţia lui Luis Alfonso de Borbón, nepot al lui Carmen Franco, la o gală din Madrid. Unul dintre cei mai apropiaţi dintre nepoţi lui Carmen Franco, Luis Alfonso de Borbón este preşedintele onorific al Fundación Francisco Franco.

Bijuteriile reprezentau un simbol al familiei Franco, mai ales perlele. Soţia dictatorului, Carmen Polo, le folosea atât de des încât a fost supranumită La Collares (colierele, n.r.).

Sursa : news.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri