Antena Căutare

Niciodată nu e prea târziu. Cel mai bătrân bărbat din lume se luptă să renunțe la fumat: Dau vina pe diavol

Sud-africanul Fredie Blom, în vârstă de 114 ani, care ar putea fi recunoscut curând drept cel mai bătrân bărbat în viață, încearcă să renunțe la fumat, după ce, în urmă cu mai mulți ani, a renunțat la consumul de alcool.

Sud-africanul Fredie Blom, în vârstă de 114 ani, care ar putea fi recunoscut curând drept cel mai bătrân bărbat în viață, încearcă să renunțe la fumat, după ce, în urmă cu mai mulți ani, a renunțat la consumul de alcool.

Potrivit bbc.com, Fredie Blom și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca muncitor la o fermă și înindustria de construcții, în apartheidul din Africa de Sud.

„În fiecare zi fumez până la două sau trei pilule (termen folosit pentru tutun rulat în fâșii tăiate din ziare, n.r.). Folosesc propriul meu tutun. Dorința de a fuma este atât de puternică. Uneori îmi spun că mă voi opri, dar de cele mai multe ori mă mint singur. Plămânii mei îmi cer să fumez. Dau vina pe diavol pentru acest lucru”, a spus el.

Potrivit BBC, la 114 ani, Fredie Blom impresionează prin aspectul său „solid și sănătos”. Un bărbat înalt, bine făcut, el se deplasează fără ajutor, deși mai încet și, în afară de auzul puțin mai slab, el este perfect sănătos.

Fostul fermier, care a împlinit 114 ani pe 8 mai, a fost născut în Adelaide, o localitate mică din Eastern Cape. El s-a stabilit, însă, dela o vârstă fragedă, în Cape Town. Fredie Blom nu a urmat cursurile unei școli și nu poate citi și scrie.

El ar fi cea mai bătrân om din lume aflat în viață, deși acest lucru încă nu a fost confirmat de Guinness World of Records.

Anterior, titlul a fost deținut de o femeie din Jamaica, Violet Moss-Brown, până pe 15 septembrie 2017, când aceasta a murit, la vârsta de 117 ani.

Fredie Blom a povestit că nu are niciun secret special pentru longevitatea sa.

„Există o singură explicație – voința lui Dumnezeu. El deținetoată puterea. Eu nu am nimic. Mă simt foarte bine, sunt foarte sănătos. Inima mea este puternică, doar picioarele încep să îmi cedeze. Nu pot să merg la fel cum obișnuiam să o fac”, a spus el, cu o voce puternică și articulându-și bine cuvintele.

El a devenit celebru și a fost vizitat la locuința lui din Cape Town de mai multe persoane, de la localnici până la oameni politici.

Fredie Blom a explicat că apreciază această atenție, să știe „că oamenilor le pasă”.

De ziua lui de naștere, Blom a primit torturi de la supermarketul local și de la departamentul pentru dezvoltare socială din provincie.

Soția lui Fredie Blom, Janetta, care i-a fost alături 48 de ani și care este cu 29 de ani mai tânără decât el, a spus că soțul ei a fost întotdeauna remarcabil de sănătos și că a fost internat în spital o singură dată, cnd a avut o problemă la un genunchi.

Ea a dezvăluit că multe persoane au pus la îndoială vârsta pe care o are soțul ei.

Sihle Ngobese, purtător de cuvânt al departamentului pentru dezvoltare socială din West Cape, a spus că faptul că guvernul i-a emis lui Blom un document de identitate pe care scrie că data sa de naștere este 8 mai 1904 reprezintă o dovadă suficientă a certitudinii vârstei acestuia.

Îți sfâșie inima! Motivul pentru care un băiețel de nouă ani s-a apucat să vândă limonadă! A câștigat șase mii de dolari... Bilețelul făcut public de mama unui băiețel de patru ani, îndrăgostit lulea de o colegă de școală: ”Cred că ești frumoas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x