Un covor cu fire groase răsucite schimbă complet aspectul unei încăperi, dar ţesăturile dese sunt şi foarte greu de întreţinut. Iar una dintre cele mai enervante probleme cu aceste tipuri de covoare sunt urmele de adâncituri de la picioarele pieselor de mobilier, scrie secretele.com.
Iată patru metode foarte eficiente de reparare a adânciturilor lăsate de mobilă!
1.Gheaţă:
Exact, gheaţă! Pentru adânciturile de dimensiuni mici, pune un cub de gheaţă pe defecţiuni. Lasă-l să se topească încet peste noapte, iar a două zi îndreaptă fibrele covorului cu un pieptene cu dinţi rari, o perie sau muchia unei card de plastic.
2. Sucţiune:
Pentru adânciturile mai pronunţate, după procedeul descris mai sus trebuie să şi aspiri zdravăn zonele cu defecţiuni.
3. Abur:
Adânciturile de dimensiuni mari se repara cel mai bine folosind abur. Înmoaie în apă o cârpă, o lavetă sau un prosop, apoi setează temperatura fierului de călcat pentru bumbac şi treci de câteva ori cu fierul peste cârpă aşezată pe zonele adâncite ale covorului, depăşind uşor suprafaţă zonelor de reparat. Lasă cârpă sau prosopul peste defecţiuni câteva ore până ce se usucă complet.
4. Combină metodele între ele şi insistă:
Covorul nu e compromis nici dacă adânciturile sunt de fapt gropi în toată regulă, doar că atunci e nevoie de mai mult efort. Întâi pulverizează apă pe defecţiuni şi perie-le bine, apoi aplică metodă cu abur folosind un fier de călcat sau un aparat de curăţat cu aburi. Reia metodele descrise, apoi reglează feonul la temperatura medie şi suflă zdravăn fibrele aplatizate.
Taal, Filipine. Insula cu un lac ce conține o insulă cu un lac ce conține o insulă cu, ce să vezi, un lac!!!... Trandafir sau bujor, horoscopul floral îți vine în ajutor! Ce fel de om ești, în funcție de floarea care te reprezintă!...