Antena Căutare

O insulă cu 55 de locuitori și o inimă mare! Timp de nouă ani, o româncă a fost asistentă medicală pe o mică fâșie de pământ din Scoția. Acolo, există o singură şcoală, un singur magazin şi nici urmă de restaurante

Timp de nouă ani, o româncă a fost îngerul păzitor al unei insule cu numai 55 de locuitori. Elena a fost asistentă medicală pe o mică fâşie de pământ, din nordul Scoţiei.

Timp de nouă ani, o româncă a fost îngerul păzitor al unei insule cu numai 55 de locuitori. Elena a fost asistentă medicală pe o mică fâşie de pământ, din nordul Scoţiei.

Departe de civilizaţie, şi-a dedicat ultimul deceniu micii comunităţi de acolo. Până acum. Femeia se întoarce în România, să aducă şi aici alinare bolnavilor. Iar scoţienii îi caută deja înlocuitor, pe un salariu de 33 de mii de lire pe an.

Doar 55 de suflete trăiesc pe mica fâşie de pământ din nordul Scoţiei - un colţ de Rai, departe de agitaţia marilor oraşe. Românca Elena Mera Long era cea care ştia suferinţele fiecărui om de pe insula Fair. Dar, după 9 ani, a ales să se întoarcă în România.

Pe insula izolată, Elena nu a fost doar o simplă asistentă. A cântat la orgă în biserică, le-a dat copiilor lecţii de pian şi chiar i-a învăţat să croşeteze. Lucruri pe care le-a învăţat acasă, în România.

Românca a ales să părăsească insula, pentru a se întoarce la Cluj, acolo unde a devenit directoarea unui centru de tratare a cancerului. Rămaşi fără cel mai de încredere om al comunităţii, locuitorii insulei îi caută Elenei o înlocuitoare.

Fair Isle măsoară în jur de cinci kilometri lungime şi numai 2 kilometri şi jumătate lățime. Acolo, există o singură şcoală, un singur magazin şi nici urmă de restaurante. În schimb, pe insulă trăiesc 10.000 de păsări şi. câteva mii de oi.

"Fericiți cei ce țin minte ce au văzut!" Există viață, după moarte? Ce se întâmplă dincolo de această lume... Cu siguranță nu știai? De ce are pasca formă rotundă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x