Un român a fost ales primar într-un oraș din Germania. Octavian Ursu a plecat din țară după Revoluție

 

Un român scrie istorie în Germania! A devenit primar după ce a renunţat la cariera de muzician. Octavian Ursu a obţinut peste 55 la sută din voturi, deşi primul tur de scrutin a fost câştigat de contracandidatul său. Românul a primit susţinere chiar şi de la Hollywood.

Vedetele s-au temut că oraşul în care au fost filmate zeci de pelicule va ajunge să fie condus de un extremist de dreapta, mişcare care s-a tot extins în Europa.

Membru al partidului condus aproape două decenii de cancelarul Angela Merkel, Octavian Ursu l-a înfruntat la urne pe candidatul unei formaţiuni extremiste. Cel din urmă câştigase detaşat primul tur. Dar al doilea scrutin s-a încheiat cu o răsturnare de situaţie. Românul a primit cele mai multe voturi, după ce i s-au alăturat toate partidele mari.

Noul primar român din Gorlitz cântă la trompetă şi a făcut parte din filarmonica oraşului. A fost susţinut în campanie de actori şi de regizori celebri. Cel mai estic oraş german, Gorlitz se află la graniţa cu Polonia. Aşezarea medievală autentică este ca un magnet pentru regizorii de la Hollywood.

Octavian Ursu s-a născut în București şi a emigrat în Germania în 1990, după ce a absolvit Conservatorul. Nouă ani mai târziu, românul a intrat în partidul cancelarului Angela Merkel. Victoria lui va fi urmată de provocări majore, pentru că oraşul în care locuieşte se luptă cu nivelul mare al şomajului şi cu un exod al tinerilorfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI