Antena Căutare

Ora la care vom muri poate fi determinata cu un test ADN

Este scris in codul nostru genetic la ce ora am putea muri. Specialistii americani si-au dat seama de asta, din intamplare, si pana la urma au pus la punct un test genetic. O banala analiza care arata ce spun cromozomii despre ora la care intervine decesul. Geneticienii romani spun ca nu e o sarlatanie si ca rezultatele analizei se bazeaza pe date stiintifice extrem de precise.

O picatura de sange sau o proba de saliva iti spun dupa o testare care dureaza trei-patru zile care este ora probabila la care organismul tau cedeaza de batranete. Ora se calculeaza in functie de genotip. Adica, in functie de acele gene unice pentru fiecare dintre noi.

Cercetatorii americani au descoperit aceasta spirala a vietii din intamplare, cand faceau teste pentru Parkinson si Alzheimer. De un an de zile, mii de americani au facut testul care iti arata ora la care e posibil sa mori. In Romania, analiza e abia la inceput.

Dimineata, la pranz sau seara, romanii nu se ingramadesc sa afle cand vor trece dincolo. Mai ales ca analiza costa 240 de lei, iar pentru unii moartea e o chestiune mai complicata.

Testul inca nu are un nume. Nici in Romania, nici in Statele Unite. Specialistii vorbesc despre el ca despre analiza genei Perioud 1.

Analiza nu ar satisface doar curiozitatea multora dintre noi. Pe baza unui astfel de test, doctorii ne-ar putea prescrie taratamente personalizate cu medicamente.

O imagine cu doi gemeni rromi, nominalizata la un concurs prestigios de fotografie... Observator Special: Viata traita dupa horoscop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x