Antena Căutare

TRAGEDIE în viața unei femei, după ce și-a făcut o pedichiură cu pești. Această extravaganță a marcat-o pentru totdeauna!

O pedichiura cu pești a costat-o pe o tânără mai mult decât se aștepta – chiar unghiile de la picioare. Ea a observat că acestea încep să arate anormal la câteva luni după ce și-a făcut acea pedichiură.

O pedichiura cu pești a costat-o pe o tânără mai mult decât se aștepta – chiar unghiile de la picioare. Ea a observat că acestea încep să arate anormal la câteva luni după ce și-a făcut acea pedichiură.

Cauza incidentului a fost confirmată drept pedichiura cu pești Garra Rufa de un raport publicat marți de revista de specialitate JAMA Dermatology.

„Cred că această problemă are loc mai des decât credem. Nu observăm desprinderea unghiilor decât la câteva luni după eveniment, așa că, probabil, este greu pentru majoritatea pacienților să își dea seama că pedichiura este de vină”, a spus specialista Shari R. Lipner, autoarea raportului.

Totuși, o altă specialistă, doctorul Antonella Tosti, de la University of Miami Miller School of Medicine, a spus că nu este deloc convinsă că peștii au fost cauza problemei. Ea crede că problema ar fi fost cauzată de ceva mult mai banal, cum ar fi suprapunerea degetelor de la picioare în anumite tipuri de pantofi.

Acest tip de pedichiură a devenit popular deoarece ar avea beneficii pentru sănătate – teorie care ar fi „nefondată”. Totuși, utilizarea „peștilor-doctori” ar avea o istorie îndelungată în alte țări, precum Turcia.

În unele cazuri, peștii Garra Rufa sunt confundați cu alte specii de pești în realizarea acestor pedichiuri – pești cărora le cresc dinți și care pot cauza sângerarea degetelor. Lipner nu a identificat ce specie de pești a fost folosită în acest caz.

Specialista crede că problema acestei femei a fost cauzată de impactul pe care l-au avut mușcăturile peștilor, ea precizând, însă, că nu au mai fost raportate cazuri similar de infecții din cauza pedichiurilor cu pești.

Alți experți spun că infecțiile ar putea fi cauzate din cauza lipsei de igienă la realizarea acestor pedichiuri cu pești. Aceiași pești sunt folosiți pentru mai multe persoane, iar tancurile în care se află ar putea să nu fie curățate în mod potrivit după fiecare utilizare.

Ce se întâmplă dacă ungi CD-urile cu banană! Efectele se văd imediat!... La asta nu s-ar fi gândit nimeni! De ce crede Prințul William că Prințesa Diana ar fi fost o ”bunică îngrozitoare”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x