Antena Căutare

Inedit! Pentru prima oară în istorie NASA a identificat un cutremur pe Marte! Imagini și sunete din timpul seismului

Seismul a fost detectat şi înregistrat de Sonda Spaţială InSight, care se află de 5 luni pe Planeta Roşie. Potrivit raportului iniţial, cutremurul care a avut loc pe 6 aprilie ar fi fost provocat de o crăpătură din interiorul planetei sau a apărut după ce a fost lovită de un meteorit. 

Premieră istorică pe Marte! NASA a înregistrat primul cutremur pe Planeta Roșie! Acesta este sunetul sinistru al cutremurului detectat şi înregistrat de Sonda Spaţială InSight:

Potrivit raportului iniţial, cutremurul care a avut loc pe 6 aprilie ar fi fost provocat de o crăpătură din interiorul planetei sau a apărut după ce a fost lovită de un meteorit.

Experţii NASA sunt de părere, însă, că ar fi vorba de un seism de mică intensitate. Până în prezent doar pe Lună au mai fost detectate activităţi seismice.

Este probabil un seism cu magnitudinea de 1 sau 2, la o adâncime de aproximativ 100 de kilometri. Sunt foarte multe incertitudini, dar este o posibilitate”, a declarat profesorul britanic Tom Pike."

După ce a fost analizată, înregistrarea a fost făcută publică, iar adevărul este că sunetul pare a fi misterios. Primul lucru pe care îl auzim este vântul marțian care lovește sonda, iar apoi se aude un murmur ciudat:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sonda InSight a ajuns pe Marte pe 26 noiembrie, după o călătorie de şapte luni prin spaţiu. În data de 7 decembrie, NASA a difuzat, în premieră, o înregistrare audio a vântului de pe Marte, sub forma unei vibraţii înregistrate de sonda InSight.

Misiunea InSight, un dispozitiv spaţial conceput de NASA pentru analizarea activităţii seismice şi a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani.

Inedit! Pentru prima oară în istorie NASA a identificat un cutremur pe Marte! Imagini și sunete din timpul seismului

Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafaţa planetei. Dispozitivul spaţial, cu o înălţime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri după extinderea panourilor solare), a fost lansat în urmă cu aproape şapte luni şi a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapă de pregătire în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA speră să o facă până în 2030, potrivit mediafax.ro

Și-a aruncat nepotul în sobă! Ce l-a făcut pe bunic să recurgă la un asemenea gest! „L-am privit în ochi și am văzut cum... Tu ce scuză ai?! Sabrina a trăit pe străzi, dar acum a ajuns să conducă departamentul de pompieri! „Mi-am dat seama că.....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x