Prima mașină zburătoare produsă în masă va ajunge în curând pe piața din Europa. Creată de compania Klein Vision din Slovacia, AirCar promite un mod de transport nou.
AirCar va putea fi cumpărată începând din primele luni ale anului 2026, scrie Daily Mail.
Deși împrumută elemente de design de la o mașină sport clasică, AirCar e un hibrid inedit.
Vehiculul e dotat cu 4 roți, dar și cu 2 aripi și ar putea transporta pasagerii pe cerul Europei în curând.
Prima mașină zburătoare produsă în masă ajunge pe piață în curând
Prima mașină zburătoare produsă în masă are 2 locuri și își poate activa aripile în mai puțin de 2 minute de la comandă, pentru a se pregăti de decolare. Ulterior, mașina le strânge înapoi când ajunge la destinație.
Stefan Klein, fondatorul Klein Vision, a numit AirCar drept „împlinirea unui vis de o viață” de a permite oamenilor să zboare.
„Cu lansarea prototipului, suntem cu un pas mai aproape de a transforma modul în care se mișcă lumea. Îmbinăm șoseaua cu cerul într-o nouă dimensiune de mobilitatea personală,” a continuat Klein.
Klein Vision estimează că vehiculul va fi accesibil publicului larg în primele luni ale anului 2026. Dar va avea un preț pe măsura inovației.
Compania va lansa 3 versiuni ale mașinii zburătoarea - cu 280, 320 și 320 cai-putere. În urma testelor de zbor de succes, Klein Vision susține că cel mai recent prototip AirCar e acum în dezvoltare și într-o nouă etapă de teste.
Prima mașină zburătoare produsă în masă va fi lansată inițial în Europa. Încă nu au fost făcute publice planuri pentru lansarea internațională.
Cât costă mașina zburătoare AirCar, creată de Klein Vision
Potrivit unui reprezentant al companiei, AirCar va avea un preț considerabil. Prețul de pornire e de 800.000 de dolari și ar putea ajunge până la 1 milion de dolari, în funcție de versiune.
Klein Vision a publicat și imagini promoționale cu AirCar 2 și cum va arăta acest prototip în zbor. Urmează un nou zbor test, ce va avea loc în luna septembrie.
Citește și: Noul truc folosit de hoții de mașini. Doar așa îți poți proteja vehiculul, susțin experții
AirCar are nevoie de o pistă de 300 de metri pentru a decola, timp în care atinge viteze de 124 mile/oră. În zbor, atinge viteze de 155 mile/oră.
Poate atinge o altitudine maximă de 5.500 de metri, datorită designului inedit. Deși necesită combustibil fosil, AirCar va deveni o mașină electrică „imediat cum densitatea energetică în baterii va fi eficientă”, a declarat cofondatorul companiei, Anton Zajac.
Potrivit companiei, atunci când va fi lansată, AirCar va fi potrivită pentru călătorii de vacanță sau drept un taxi în aer. Cu atingerea unui buton, pilotul poate activa sau strânge cele 2 aripi ale vehicului. Decolarea are loc în 2 minute. Până acum, AirCar a încheiat cu succes peste 170 de ore de zbor și peste 500 de decolări și aterizări de succes.
O „mare pierdută” ascunsă sub SUA a fost descoperită de un băiat de 13 ani. De ce nu fusese explorată până atunci... De ce nu trebuie să apeși vreodată pe Snooze când sună alarma. Riscul la care te expui fără să îți dai seama, potrivit e...