Antena Căutare

Râs capturat în Munţii Vrancei, trimis în Slovenia

România ajută la salvarea de la dispariție a râşilor din Europa! Un superb exemplar, capturat în Munţii Vrancei, va fi trimis în Slovenia. Asta pentru că acolo râşii sunt pe cale de dispariţie, iar pentru a nu se întâmpla asta, a fost făcut un proiect din care fac parte România şi Slovenia.

România ajută la salvarea de la dispariție a râşilor din Europa! Un superb exemplar, capturat în Munţii Vrancei, va fi trimis în Slovenia. Asta pentru că acolo râşii sunt pe cale de dispariţie, iar pentru a nu se întâmpla asta, a fost făcut un proiect din care fac parte România şi Slovenia. Fiecare ţară trebuie să doneze câte 10 exemplare sănătoase, pentru a repopula pădurile slovene.

După doi ani de monitorizări intense, specialiştii au reuşit să captureze cu ajutorul unei cuşti capcană masculul. Râsul are aproximativ cinci ani şi a fost prins pe raza Parcului Natural Putna din Vrancea.

Teodora Sîn - biolog Asociatia pentru Conservarea Diversităţii Biologice - Focsani: Ştiam că avem 3-4 râşi în zona respectivă. După ce am depistat o zonă prin care râsul a trecut de mai multe ori am montat o capcană şi râsul a fost capturat.

Acţiunea de capturare a fost dificilă, pentru că s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, într-o zonă greu accesibilă.

Teodora Sîn - biolog Asociatia pentru Conservarea Diversităţii Biologice - Focsani: Am mers mult timp prin zăpadă foarte mare, am mers pe urme şi am adunat probe pentru genetică pentru a localiza practic micro regiunile.

În acest moment, râsul va sta în carantină 30-40 de zile, acolo unde i se vor face mai multe analize.

Teodora Sîn - biolog Asociatia pentru Conservarea Diversităţii Biologice - Focsani: Am făcut vaccin antirabie şi aşteptăm ca anticorpi să îşi facă efectul.

Apoi va ajunge în pădurile din Slovenia. Acţiunea face parte din cadrul proiectului prin care ţara noastră ajută la popularea cu râşi a pădurilor din Croaţia, Italia şi Slovenia, acolo unde specia este pe cale de dispariţie.

Citește mai mult pe Observator.tv!

La 16 ani, un geniu al muzicii. O adolescentă din Oradea cântă la nu mai puţin de şapte instrumente... Mărțișoarele hand-made, noua modă de 1 Martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x