Ișalnița, o comună în județul Dolj, a devenit echivalentul „Dăbuleniului la pepeni”. Dar, de data asta, castraveții cornișon sunt cei care au făcut-o celebră atât de plan național, cât și internațional. Cine a reabilitat renumitele sere de la Ișalnița și a pus pe roate o afacere profitabilă? Florin Purcea, recunoscut în întreaga Oltenie ca “regele castraveţilor cornișon”.
Florin Purcea deţine în proprietate nu mai puţin de 75 de hectare de sere, o mare parte recuperate din fostele Sere Işalniţa, cândva cele mai mari din Europa şi inaugurate în epoca comunistă. Totul a început acum 13 ani, în 2003.
„La început nu am făcut achiziţia cu gândul de a face producţie legumicolă în sere. Am găsit totul distrus. Prin 1993-1994 serele de la Işalniţa au fost privatizate, au fost cumpărate de un elveţian, care a tăiat tot ce se putea. Era jale. S-a pus sechestru şi eu am cumpărat prin 2003, de la Finanţe, ceea ce mai rămăsese pe amplasamentul respectiv. Recunosc că iniţial nu mă gândeam să reiau producţia legumicolă. Dar am găsit acolo foştii angajaţi: 600-700 de lucrători şi nu mai puţin de 25 de ingineri foarte bine pregătiţi“, îşi aminteşte patronul, citat de agrointel.ro.
A decis să riște și să investească, asfel că în toamna anului 2004, s-a trezit cu o producţie, din sere, de mii de tone. A găsit cumpărători, iar acum nu poate produce cât i se cere. A avut și mari greutăți, atragerea cumpărătorilor la început, ninsorile abundente de acum câțiva ani când stratul de zăpadă a atins şi un metru jumătate, iar 60 de hectare din cele 75 de hectare de sere de la Işalniţa au fost distruse.
Dar a mers înainte și a făcut din castravetele cornișon un simbol al întregii zone! Iar profitul nu a încetat să apară!
Profețiile duhovnicilor români pentru 2016: Urgia va veni în lume prin războaie, cutremure și război. Apocalipsa, aproap... Bon Appétit, Monsieur le Président! Nicolai Tand a gătit pentru președintele Franței, Francois Hollande...