Antena Căutare

Reportaj: "Deschide, fa, geamu', ca candeste a jeg!"

Un nou brand turistic al Romaniei a invadat ziarele, televizoarele si strazile. Peste tot celebra frunza a doamnei Udrea, furata sau ciordita de la nu stiu ce mare agentie de turism ori cumparata de o firma spaniola de pe internet cu modica suma de cativa euroi, iti apare in fata ca celebrii palmieri de pe litoral.



Cum in Gara de Nord jegul este la discretie, rahatii cainilor sunt peste tot, baltile cu urina ale boschetarilor nu lipsesc nici ele, dar nici aurolacii, care in cativa ani vor deveni, poate, noul nostru brand turistic, imi iau bilet la clasa 1 al trenului care ma duce spre Carpati. Dupa cinci minute in care am asteptat, pentru ca o biata batranica nu stia sa scrie, nici nu ma mira, doar traim in Romania, am reusit sa-mi procur biletul de calatorie, dupa o serie lunga de nervi inca de la startul expeditiei.

Peronul 4, ora 07:10. Trenul era tras pe peron, deja. Da, dar nu era cel care ma ducea spre explorarea minunatiilor tarii, ci unul care venise de mai bine de jumatate de ora de la Deva. Peronul se umple rand pe rand cu diversi cetateni avariati de caldura din Bucuresti. Multi se suie, dar se prind ca nu e trenul spre "The Carpathian garden".

Vacanta era gata sa inceapa, pentru ca la 07:30 trebuia sa aud "strigatul de lupta" al locomotivei, dar nu s-a mai intamplat asta, pentru ca la acea ora trenul nici nu era pe peron. Intr-un final, un unches la vreo 45 de ani cu un streag galben si un fluier in gura anunta intrarea trenului in gara. O garnitura venita parca din desenele animate, care scartia din toate partile.

Tot articolul, in Jurnalul National

Un batran a descoperit ca ii crestea un bob de mazare in plamani... Bill Gates, in cautarea alimentului minune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x