Sfidare uriașă! Românii din Germania se duc să-și ia ajutorul social cu BMW și Porsche. Polițiștii le-au confiscat mașinile

 
+2 click pentru
galerie

Românii sunt, din nou, în vizorul autorităților din străinătate, de data aceasta în Germania. Parchetul din Duisburg a finalizat cu succes o anchetă asupra mai multor cetățeni români care primesc ajutoare sociale de la statul german și, surpriză, vin să le ridice la volanul unor mașini de lux.

Informația ar fi apărut în presa din Germania, într-un material publicat pe 4 decembrie 2018. Potrivit newsromania.net, polițiștii au supravegheat sediul a două Job Center și au confiscat șapte mașini aparținând celor veniți să-și ridice banii.

Procurorul-șef Stefan Müller a explicat într-un interviu apărut in spiegel.de faptul că mai multe persoane din cele puse acum sub acuzare s-au prezentat să-și ridice ajutorul la volanul Mercedes E-Class sau BMW seria 5, mai scrie sursa citată. 

„Cineva a venit la agenție cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ți iei așa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller.

Conform legii germane, orice persoană care beneficiază de Hartz IV trebuie să completeze o declarație de avere și, potrivit legii, pot deține un autoturism în valoare maximă de 7.500 de euro. 

Cei mai mulți dintre cei anchetați acum au declarat la poliție că mașinile nu le aparțin, ci le-au împrumutat. Pe lângă români, în aceleași situații au fost înregistrați și cetățeni bulgari și, potrivit autorităților germane, cei mai mulți dintre ei fac parte din clanuri de interlopi.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI