Antena Căutare

Romanii, printre cei mai religiosi si superstitiosi din Europa

Numai unul din zece romani dispune de o cultura stiintifica consolidata si activa, publicul romanesc adult fiind insa unul din cele mai religioase si superstitioase din Europa, arata un raport al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala Bucuresti.

Concluziile raportului indica trei directii. Prima, arata ca romanii au unul dintre cele mai mari deficite de cunoastere stiintifica a publicului in context european. Adica, numai unul din zece romani dispune de o cultura stiintifica consolidata si activa. Apoi, exista unul din cele mai inalte niveluri ale credintelor si practicilor religioase, ale increderii in pseudo si para-stiinte, astfel ca publicul romanesc adult este unul din cele mai religioase si superstitioase publicuri din Europa.

Iar a treia concluzie arata ca exista la romani cu un nivel ridicat al atitudinilor pozitive fata de stiinta si fata de dezvoltarile ei (aproximativ unul din doi romani declara sprijin puternic si pragmatic cercetarii stiintifice), totusi, multe atitudini sunt prea putin bazate pe cunoastere si pe adeziunea in cunostinta de cauza fata de valorile si realizarile stiintifice.

Citeste continuarea pe Jurnalul.ro

Vezi fotografii inedite surprinse la deshumarea sotilor Ceausescu!... Vezi cele mai frumoase bancnote din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x