O actriță de la Hollywood s-a sinucis la 24 de ani! S-a aruncat de la 50 de metri înălțime, dar a devenit apoi celebră. Toată lumea a iubit-o după ce s-a prăpădit!

 

La începutul anilor `30, un caz înfiorător a șocat lumea Hollywood-ului. O tânără actriță de la Hollywood s-a sinucis la doar 24 de ani din fascinație pentru semnul „Hollywood”. Ea s-a aruncat de la 50 de metri înălțime și nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva.

Îmi pare rău, sunt o lașă. Vă rog să mă iertați pentru tot. Dacă aș fi făcut asta demult, nu aș mai fi suferit atât”, a scris actrița în biletul de adio pe care polițiștii l-au găsit în jacheta sa.

Peg Entwistle, pe numele ei adevărat Millicent Lilian Entwistle, era o actriță de film și teatru din Marea Britanie. A jucat într-un singur film, „13 femei”, care a fost difuzat după moartea sa. În rest, a jucat roluri secundare în spectacole de teatru.

Ironic sau nu, înainte de a se sinucide, Peg a jucat în spectacolul „The Wild Duck” în care a interpretat rolul unei tinere care se sinucide în semn de răzbunare pentru tatăl său. Mai jos, este surprinsă chiar actrița în pielea sinucigașei Hedvig.

Peg nu a fost apreciată pentru rolurile sale atât cât ar fi trebuit, iar acest lucru a măcinat-o și i-a amplificat depresia. A avut și admiratori, însă. Chiar renumita actriță Bett Davis a recunoscut că Peg a fost idolul său, iar mai târziu a interpretat același rol pe care l-a jucat și Peg în spectacolul „The Wild Duck”.

Actrița a învățat de la cei mai buni din breaslă. A jucat pe scenă alături de marele Humphrey Bogart, George M. CohanWilliam GilletteRobert CummingsDorothy GishHugh Sinclair și alte nume mari.

Peg a intrat în atenția publicului după ce s-a aruncat de pe litera „H” a semnului Hollywood din Los Angeles, de la 50 de metri înălțime.


Peg, în distribuția spectacolului “Just to Remind You” 

Tragediile nu au ocolit-o pe tânără. Pe când era doar o adolescentă, și-a pierdut părinții într-un accident de mașină. La vârsta de 19 ani s-a căsătorit cu Robert Keith, un actor mai în vârstă decât ea, de care a divorțat 2 ani mai târziu.

Unchiul său a dezvăluit la momentul respectiv că actrița suferea de depresie și că adora semnul „Hollywood” și astfel l-a ales pentru a-și pune capăt vieții.

Moartea lui Entwistle a crescut publicitatea din perioada respectivă și presa senzațională a profitat de acest lucru.

Peg trăiește și acum în amintirile oamenilor și se zvonește că bântuie semnul Hollywood. În 1990, un cuplu care se plimba prin Parcul Griffith a dezvăluit că le-a apărut în cale o femeie blondă cu ochi albaștri, exact ca Peg, care apoi a dispărut.

În 2014, a fost lansat și un musical în onoarea sa, iar recent Lana Del Ray i-a dedicat melodia „Lust for Life”. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe