Antena Căutare

Se poate mai multa iubire? Au fost casatoriti 91 de ani si 12 zile!!!

El, mirele, a fost ultimul supravietuitor al Razboiului de Independenta American. Ea, mireasa, avea 14 ani cand s-au luat. Daniel Bakeman si Susan detin "recordul" pentru cea mai lunga casnicie din istorie. Pentru a intelege cat de mult s-au iubit e de ajuns sa amintim ca in timpul mariajului casa le-a ars, din temelii, de trei ori...

Cimitirul Sandusky, undeva pe langa New York. Cativa tineri lasa flori langa un mormant. Duc mana la inima. In spatele lor flutura steagul american. Acelasi ca si pe piatra... Sunt stra-stra-stra...Nu mai conteaza a cata generatie. Pe travertin scrie "Daniel F. Bakeman", decedat la 109. Si sotia sa, Susan, plecata la 105...Fac cativa pasi indarat, apoi se saruta. Vor ca iubirea lor sa dainuie macar jumatate din cat sau iubit cei doi. Adica 91 de ani si 12 zile...

Daniel provenea din nemuri olandeze, venite pe pamantul fagaduintei pe la 1700. Se trasesera langa Raul Delaware, in New Jersey, pe la 1760. Tot atunci aparuse si el pe lume. Pe 9 octombrie 1759. Susan, domnisoara Brewer, era ceva mai in etate. Aparuse pe lume in a doua zi a anului 1758...Au facut nunta pe 29 august 1772. STOP! FRANA! Greseala de corectura! Daca faci o scadere elementara iti da ca mireasa avea 14 ani si jumatate, iar mirele nu adunase 13...Da, asa era pe atunci. Azi e de blamat, dar... Oamenii lucrau pamanturile, erau fermieri. Viata grea... Daniel si Susan se placeau, aveau aceleasi radacini olandeze, parintii i-au impins nitelus de la spate. S-au luat. Pentru intiparire bine in minte: 29 august 1772. Cinci ani au stat alaturi.

Veteran din Razboiul de Independenta

Apoi...El a plecat pe front. Razboiul de Independenta batea la usa, romantismul trecea pe locul secund. Avea 17 ani cand Soldatul Daniel Frederick Bakeman se remarca, deja, in lupte. Ea astepta scrisoare de la el, cosea, lucra la ferma...S-a intors cu bine. Nu-l vazuse sapte ani...E mult? E putin?

Pe la 1825 s-au mutat in Arcade, Wyoming. Vietuiau, impreuna , de mai bine de patru decenii...Opt copii...Ca sa ajunga in cel mai apropiat oras faceau, cu caruta, doua zile. Numai dus. Casa le-a ars de trei ori. De fiecare data au luat-o de la capat...Peste 20 de ani si-au facut, iar bagajele. S-au mutat in Freedom. Aniversasera, deja, 60 de ani de casnicie.

Susan s-a stins la 105 ani, in septembrie 1863. Mosul a tinut-o de mana cand a plecat. I-a zis sa-l astepte. L-a intrebat daca nu s-a plictisit de ea...Daniel a urmat-o in 1869. Mai mult ca sigur ca s-au regasit. Fusesera casatoriti, cu acte in regula, 91 de ani si 12 zile. Da!!! Exista si asa ceva! Susan si Daniel Bakeman detin recordul mondial!

Oamenii care s-au iubit cel mai mult...

1. Daniel Frederick Bakeman si Susan - 91 de ani si 12 zile (SUA)

2. K. Philipose Thomas si Sosamma - 88 de ani si 2 zile (India)

3. Karam Chand si Kartari - 87 de ani si 217 zile (Marea Britanie) - cei doi traiesc si astazi!

Vezi cum un fulger topeste un cablu in Rusia!... Un norvegian beat a adormit pe banda de bagaje a unui aeroport!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x