Antena Căutare

Sondaj surprinzător! Câți dintre cetățenii UE vor să renunțe la ora de vară, dar și care sunt motivele îngrijorătoare ale acestei schimbări

Majoritatea cetăţenilor UE doresc renunţarea la ora de vară, conform presei germane. Comisia Europeană a lansat consultarea ca parte a analizei sale asupra directivei UE privind ora de vară. Nu au fost oferite detalii, însă Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetăţeni UE.

Majoritatea cetăţenilor UE doresc renunţarea la ora de vară, conform presei germane. Comisia Europeană a lansat consultarea ca parte a analizei sale asupra directivei UE privind ora de vară. Nu au fost oferite detalii, însă Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetăţeni UE.

În jur de 80% dintre respondenţii unei consultări publice lansate de Comisia Europeană au declarat că ar susţine renunţarea la ora de vară.

Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc, va informa comisarii în legătură cu rezultatele săptămâna aceasta şi va redacta un raport oficial înaintea consultărilor cu Parlamentul European şi cu alte părţi relevante, conform unui purtător de cuvânt al Comisiei.

Consultarea vine după o cerere din februarie a Parlamentului European de a analiza regulile actuale privind ora de vară.

Articolul continuă după reclamă

Schimbarea orei de două ori pe an are scopul de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei. Așadar, trecem la ora de vară pentru ziua devine mai lungă decât noaptea, prin urmare se va întuneca mai târziu cu o oră.

Efectele negative ale acestei schimbări

Oamenii de ştiinţă proveniţi de la universităţi din Germania, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Cehia şi Ungaria au estimat că această schimbare de ora costă Uniunea Europeană 131 de miliarde euro în fiecare an, cheltuielile fiind traduse în costuri medicale.

„Ceasurile noastre biologice se reglează folosindu-se de lumină şi întuneric, nu de alarmele pe care ni le programăm. Astfel, corpurile noastre nu răspund trecerii la ora de vară şi nu facem decât să mergem la locul de de muncă mai devreme cu o oră decât corpul nostru este pregătit să o facă”, a spus unul dintre oamenii de știință.

Alte efecte ar fi: creșterea riscului de infarct cu 10% și creşterea nivelului de stres şi cauzarea tulburărilor de somn.

Fantoma unei fetiţe, filmată într-un cimitir . Ai curaj să apeşi PLAY?... Cerbul de Aur Romania 2018. Program pe zile 30 august...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x