Cecilia Ann este studentă la psihologie și creator de conținut. Ea explică pe contul de TikTok cum poți afla mai multe despre propria personalitate cu ajutorul unui test simplu. Legitimitatea testului a fost dezbătută îndelung, însă tânăra dezvăluie cum în subconștient ești încă legat de o traumă pe care ai trăit-o de-a lungul vieții.
Citește și: Iluzie optică virală. Ce animal poți vedea în imagine?
Testul care te ajută să te înțelegi mai bine. Ce vezi în imagine
Testul Rorschach a fost creat de Hermann Rorschach și reprezintă o iluzie optică ce îți poate dezvălui dacă trăiești blocat în trecut, fără șanse la fericire. Acesta scoate la iveală traumele prin care ai trăit.
Testul constă în a te uita la o imagine formată din pete de cerneală ca mai apoi să o identifici și asociezi cu o imagine. Potrivit sursei, acest test poate dezvălui trăsături de personalitate, sănătatea emoțională și unele boli mintale.
În videoul publicat de Cecilia, ea le arată urmăritorilor săi o imagine formată din picături de cerneală și îi întreabă ce văd, înainte să le dea și o explicație.
În același video, creatoarea de conținut a prezentat cartea lui Bessel van der Kolk intitulată The Body Keeps Score. Acolo se face aluzie la veteranii de război, la oamenii cu PTSD și la cei care au trecut prin situații marcante, dar și la modul în care respectivul test poate revela multe informații despre ei, ajutându-i astfel să se cunoască mai bine, iar pe cei din jur să îi înțeleagă mai bine.
Dacă imaginea pe care o vezi este una foarte complicată, înseamnă că ai suferit traume emoționale. În schimb o persoană care nu a suferit niciun fel de traumă poate spune că vede doi oameni care dansează sau o pisică sau, pur și simplu, niște pete de cernală pe hartie.
Cu toate acestea, veteranii de război pot avea un răspuns total diferit. La vederea imaginii respective, ei pot retrăi momente din trecut.
Cecilia susține că dacă vezi o imagine foarte complexă înseamnă că ești blocat în trecut, lucru comun veteranilor de război și celor care au suferit diverse traume. „În timp ce imaginația ne lasă să ne trăim viața de zi cu zi - să visăm cu gândul la mâncare sau la călătorii... ele ne sunt furate de traumă”, mai adaugă studenta la psihologie.
Citând cartea, creatoarea de conținut a explicat că oamenii care se luptă cu diverse traume pot suferi de „un eșec al imaginației - o pierdere a flexibilității mintale”, adăugând că există riscul ca „să nu existe nicio speranță cu privire la viitor, nicio speranță legată de un loc în care să mergi ori un scop de atins”. Apoi l-a citat pe Sigmund Freud, care a spus: „Cred că acest bărbat suferă de amintiri.”
Testul petelor de cerneală a împărțit lumea, chiar și Cecilia susține că nu există un „răspuns standard”.
Fiica n-a vrut să îl invite la nuntă, așa că tatăl ei a recurs la un gest neașteptat. Ce a putut să facă... Creatura cu nume de fruct și înfățișare de extraterestru descoperită în apele adânci ale lumii. A stârnit uimire. Ce est...