Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Viemi sau un cap de oaie! Top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun, din întreaga lume! Trebuie să ai stomacul tare ca să citești! Galerie foto

Dacă pentru români, de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească mâncăruri ca sarmalele, piftia, cârnații sau salata de boeuf, în alte țări, oamenii se bucură de bucate mult mai stranii.

Top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun, din întreaga lume!

Iată un top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun:

1. Viermi prăjiți în baie de ulei. Africa de Sud

În Africa de Sud, masa de Crăciun cuprinde o „delicatesă” pe care nu oricine o poate aprecia. Se numește „Mopane caterpillar” și reprezintă larve ale moliei împărat, prăjite într-o baie generoasă de ulei.

Timpul de recoltare al acestora coincide cu Crăciunul și, prin urmare, acestea au devenit una dintre felurile de mâncare tradiționalede Crăciun în Africa de Sud.

2. Un cap de oaie. Norvegia

Cunoscut sub numele de Smalahove, acesta este un fel obișnuit de mâncare pentru o cină nordică, dar este preparat mai ales chiar înainte de Crăciun. Capul este fiert și apoi uscat și sărat.

Viemi sau un cap de oaie! Top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun, din întreaga lume! Trebuie să ai stomacul tare ca să citești! Galerie foto

3. Piele crudă de balenă, servită cu grăsime. Groenlanda

În Groenlanda, rețetele tradiționale de Crăciun nu sunt pentru cei slabi de înger. De exemplu, se mănâncă Mattak – piele crudă de balenă, servită cu grăsime.

Viemi sau un cap de oaie! Top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun, din întreaga lume! Trebuie să ai stomacul tare ca să citești! Galerie foto

4. „Hering în blană”. Rusia

Este o salată tipic festivă servită în Rusia și constă în hering, ceapă, cartofi fierți, morcovi, ouă și sfeclă roșie. Heringul este așezat în centru, acoperit cu stratul „de blană” de legume.

Viemi sau un cap de oaie! Top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun, din întreaga lume! Trebuie să ai stomacul tare ca să citești! Galerie foto

5. Găluște. Polonia

Găluștele pierogi sunt alimente tradiționale poloneze, iar populația de aici le consumă de Crăciun în toate felurile - umplute cu brânză, varză, carne sau ciuperci, ca fel principal, sau cu fructe, mentă ori diferite topinguri dulci, ca desert.

Recomandari