Iată un top cinci mâncăruri ciudate de Crăciun:
1. Viermi prăjiți în baie de ulei. Africa de Sud
În Africa de Sud, masa de Crăciun cuprinde o „delicatesă” pe care nu oricine o poate aprecia. Se numește „Mopane caterpillar” și reprezintă larve ale moliei împărat, prăjite într-o baie generoasă de ulei.
Timpul de recoltare al acestora coincide cu Crăciunul și, prin urmare, acestea au devenit una dintre felurile de mâncare tradiționalede Crăciun în Africa de Sud.
2. Un cap de oaie. Norvegia
Cunoscut sub numele de Smalahove, acesta este un fel obișnuit de mâncare pentru o cină nordică, dar este preparat mai ales chiar înainte de Crăciun. Capul este fiert și apoi uscat și sărat.
3. Piele crudă de balenă, servită cu grăsime. Groenlanda
În Groenlanda, rețetele tradiționale de Crăciun nu sunt pentru cei slabi de înger. De exemplu, se mănâncă Mattak – piele crudă de balenă, servită cu grăsime.
4. „Hering în blană”. Rusia
Este o salată tipic festivă servită în Rusia și constă în hering, ceapă, cartofi fierți, morcovi, ouă și sfeclă roșie. Heringul este așezat în centru, acoperit cu stratul „de blană” de legume.
5. Găluște. Polonia
Găluștele pierogi sunt alimente tradiționale poloneze, iar populația de aici le consumă de Crăciun în toate felurile - umplute cu brânză, varză, carne sau ciuperci, ca fel principal, sau cu fructe, mentă ori diferite topinguri dulci, ca desert.
FOTO/ Se întâmplă în România! O fotografie cu un BMW Seria 3 transportat în spatele unei dube vuiește pe tot Internetul... Cele mai scumpe 10 opere de artă din lume. Modigliani şi Picasso, prezenţi în clasamentul Artprice cu câte două tablouri...