Antena Căutare

TRADIȚII DE SÂNZIENE! Ce trebuie să faci să-ți visezi ursitul sau să ai noroc în dragoste tot anul

În fiecare an, între 23-24 iunie, în popor este sărbătorită Noaptea de Sânziene. Tradiția spune că atunci se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu cea pămanteană. 

În fiecare an, între 23-24 iunie, în popor este sărbătorită Noaptea de Sânziene. Tradiția spune că atunci se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu cea pămanteană.

Obiceiuri și credințe populare de Sânziene


Din seria obiceiurilor legate de această zi face parte și tradiția băii de solstițiu sau de ziua Sf. Ioan Botezătorul. Aceasta se face într-o apa curgătoare și se consideră că spăla toate nenorocirile și supărările anului trecut, precum și că ajută că să se împlinească toate dorințele în următorul an.

Tot în această noapte se spune că răsare în mod magic floarea albă de ferigă, care aduce noroc celui care o va culege, înfruntând curajos duhurile care o păzesc; acesta va putea citi gândurile oamenilor și va descoperi comori ascunse.

În această noapte se înconjoară casa cu făcliile aprinse, la fel câmpurile cu cereale, fânețele, grajdurile, această pentru că anul următor să fie mai bogat. În același timp, se fac puternice zgomote nocturne pentru a alunga duhurile rele.

Dacă o fată aruncă un buchet de flori de Sânziene prin ușa deschisă sau prin fereastră, atunci își va găsi în acest an ursitul. Alteori buchetul se pune sub pernă, căci se spune că visele din această noapte se împlinesc.

Perioada solstițiului de vară este și prilej pentru organizarea târgurilor, balciurilor și iarmaroacelor, pentru întâlnirea tinerilor în vederea căsătoriei (Târgurile de Fete).

O mireasă a făcut ravagii pe internet cu buchetul din ziua nunții! A fost unul comestibil pe care l-a împărțit cu invita... Maria Ghiorghiu, clarvăzătoarea care a prezis tragedia din Colectiv, previziuni sumbre: „Parlamentul României, câmp de a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x