Antena Căutare

Începe de azi! Ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți săptămâna aceasta ca să-ți meargă bine tot anul!

Imediat după Anul Nou începe o perioadă de sărbători și tradiții ce trebuie respectate dacă vrei să ai liniște, prosperitate și belșug în casă.

Imediat după Anul Nou începe o perioadă de sărbători și tradiții ce trebuie respectate dacă vrei să ai liniște, prosperitate și belșug în casă.

În perioada 2-5 ianuarie este cel mai probabil ca preotul să-ți bată la ușă, anuțând că a venit cu botezul. Tradiția spune că e bine să-l primești în casă și apoi, copiii trebuie să înconjoare locuința ținând o lumânare aprinsă, pentru ca nicio energie rea să nu se atingă de familia cu pricina.

Lumânarea nu se aruncă, ci se păstrează și se folosește în perioade de tristețe sau necaz.

O altă tradiție vorbește despre Ajunul Bobotezei, sărbătorit pe 5 ianuarie. Este momentul în care bătrânii spun că se deschid cerurile. Sunt și zone în care copiii umblă Chiraleisa (adică merg cu colindul, având la ei clopoței, brad și busuioc, pentru a alunga spiritele rele).

Horoscopul chinezesc nu dă greș niciodată! 2018 este anul Câinelui de Pământ, ce aduce vești importante pentru toate zodiile!

Dacă vrei să ai parte de noroc și belșug în casă, atunci nu arunca gunoiul de Bobotează, fiindcă se crede că astfel îți vei arunca norocul.

Obiceiul mai spune că cei ce vor vedea un cal alb în această zi vor fi plini de noroc tot anul

Anunţ pentru elevi: Când se termină vacanța de iarnă! Asta e data la care elevii se vor întoarce la școală... Accident cumplit la Galați! Un șofer a spulberat o femeie și doi copii, chiar pe trecerea de pietoni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x