Blestemul lui Tutankhamon
Mormântul lui Tutankhamon a fost descoperit în anul 1922 de arheologul britanic Howard Carter şi Lordul Carnarvon, “sponsorul” său.
Atunci când Carter şi Carnavon au coborât treptele din mormânt, Carnavon a fost înţepat de o insectă, dar nu a dat importanţă. Câteva săptămâni mai târziu, înţepătura s-a agravat, provocându-i o infecţie puternică, astfel că a decedat pe 5 aprilie 1923. Înainte de asta, canarul lui Carnavon a fost mâncat de un şarpe (simbolul faraonului), chiar în ziua în care mormântul a fost deschis.
Lista deceselor misterioase nu se opreşte aici…
Secretarul expediţiei, Richard Bethell, a fost găsit mort în patul său, în condiţii suspecte. Radiologistul Archibald Reid, care a folosit razele X pe corpul lui Tutankhamon, se plângea că este epuizat după descoperirea mormântului. La scurt timp după întoarcerea sa în Anglia a murit. Arheologul Arthur Mace, care era unul din conducătorii expediţiei, a intrat brusc în comă şi a decedat înainte ca doctorii să stabilească motivul.
Blestem sau coincidenţă, misterul lui Tutankhamon naşte şi astăzi sute de întrebări…
Carter şi Carnavon - Sursa foto: dailymail.co.uk
Blestemul Tippecanoe sau blestemul preşedinţilor americani
Un şir de întâmplări nefericite petrecute în viata unor preşedinţi americani a ridicat suspiciunea potrivit căreia asupra “locatarului” de la Casa Albă a planat un blestem vreme de 140 de ani.
Totul a început în 1840, atunci când William Henry Harrison a câştigat alegerile cu sloganul „Tippecanoe and Tyler Too”, făcând referire la participarea lui în lupta contra indienilor de la Tippecanoe, din 1811. Se pare că şeful indienilor ar fi rostit un blestem cu un conţinut bizar, pentru că a prevăzut că Harrison va ajunge preşedinte: „Toţi preşedinţii vor muri din 20 în 20 de ani, începând cu Harrison, în timpul mandatului lor!”.
Citeşte şi: BELCHITE, povestea orașului transformat în ruine. Dictatorul spaniol FRANCO a ordonat ca acestea să rămână intacte. 85 de ani de fantome
De atunci şi până la alegerea lui Ronald Reagan în 1980, toţi preşedinţii SUA au murit în timpul mandatului, din 20 în 20 de ani.
Abraham Lincoln a fost împuşcat în 1865, James Garfield (ales preşedinte în 1880) a fost asasinat în 1881, iar William McKinley şi-a găsit sfârşitul împuşcat în 1901. Warren G. Harding, preşedinte din 1920, a făcut infarct şi a murit în 1923, iar Franklin Roosevelt a murit în 1945, în timpul celui de-al treilea mandat. John Kennedy a fost asasinat în 1963.
Ronald Reagan a rupt blestemul, supravieţuind atentatului din 1981.
Ronald Reagan
Blestemul lui Superman
Mai mulţi actori care au jucat rolul lui Superman au avut o soartă tristă, George Reeves fiind primul lovit de blestem. Acesta s-a sinucis în condiţii misterioase în 1959, dar există zvonuri potrivit cărora a fost victima unui accident nefericit.
Christopher Reeve, actorul care a intrat în pielea personajului în primele filme, a rămas paralizat după ce a căzut de pe un cal, fiind imobilizat într-un scaun cu rotile. A murit în 2004 din cauza unui atac de cord.
Citeşte şi: Kentucky, SUA. Berea City. Un oraș american, botezat după numele unui pictor român, singurul care a expus cu Picasso și Matisse
Nici creatorii personajului Superman nu au fost feriţi de nenorocire. Jerry Siegel şi Joe Shuster au vândut ideea de milioane de dolari pentru suma ridicolă de 130 de dolari. Apropiaţi ai celor doi au afirmat că cei care au pus blestemul asupra personajului au fost tocmai Jerry şi Joe, pentru că nu au fost răsplătiţi pe măsura efortului depus atunci când l-au inventat pe Superman.
Zvonurile legate de un posibil blestem ce „planează asupra lui Superman“ i-au determinat pe mai mulţi actori să refuze să joace acest rol.
Christopher Reeve
Sursa: historia.ro, wikipedia.org
Ce se întâmplă dacă stai singur în beznă și liniște totală? Nu credeai că e posibil așa ceva!... A rămas mutilat de la arsuri, dar medicii i-au făcut un transplant de față!...