Australianul a transmis că s-a săturat de mediul corporatist, cu „întâlniri de doi bani și mizerabile”, precum el le descrie. În schimb, a ales un loc de muncă care să îl facă fericit și care să îi aducă liniște, un aspect extrem de important. Din acest motiv, a ales să lucreze la McDonald’s ca îngrijitor peste noapte, potrivit unui ziar românesc.
Citește și: Cum îţi poţi schimba job-ul? Cinci paşi către o schimbare de succes în viaţa profesională
Un fenomen mult mai amplu la nivelul societății din Australia: Oamenii fug de locurile de muncă stresante
Episodul este doar un exemplu dintr-un fenomen mult mai larg răspândit în rândul societății din Australia. Oamenii preferă să câștige mai puțini bani doar să scape de viața într-o corporație.
Se pare că toată insula va fi lovită, în următoarele șase până la 12 luni, de „Marea demisie”, cum o numește un studiu de piață realizat de Allianz Australia, citat de aceeași sursă. Iar, două milioane de oameni sunt pregătiți să facă pasul acesta.
Citește și: Viața de corporatist. Determinare sau încrâncenare?
Asutralienii preferă, mai degrabă, să fie șomeri decât stresați la locul de muncă
Paul a petrecut 23 de ani în industria serviciilor financiare, însă, recent, a decis să demisioneze din rolul său de lider de echipă, preferând să lucreze pentru clienți care vin să comande un happy meal la McDonald’s.
„Tocmai am ajuns la punctul în care m-am săturat să gestionez situații și echipe într-un mod care nu mă făcea să fiu confortabil. Foarte mult timp într-o companie financiară se pierde ducând hârtii din stânga în dreapta, iar oameni care valorează milioane de dolari nu vorbesc decât despre bani și nimic altceva”, s-a plâns el într-un interviu, citat de aceeași sursă.
„A fost un loc de muncă în care mai degrabă eram bun în ce fac decât să fiu pasionat de așa ceva. În sfârșit! Într-o bună zi m-am trezit și am zis că nu mai pot. Știi acel sentiment când nu vrei să mai mergi la muncă?! Este o duminică după-amiază, te simți tensionat și oribil și stai pe canapeaua din sufragerie și te întrebi «oare de ce fac asta, pentru mine». Hai să fim faliți și săraci și să vedem dacă putem fi mai fericiți decât acum”, a mai spus Paul, australianul care a renunțat la job-ul de 100.000 de dolari pentru a fi îngrijitor la McDonald’s.
Pentru Paul, munca în finanțe-bănci este, mai degrabă, despre pedepsirea angajaților care greșesc decât despre educarea lor, presupunând șefi aroganți și ore suplimentare impuse forțat.
Citește și: Directorul general al grupului McDonald’s a fost demis din cauza unei relaţii consimţite cu o angajată
Australianul se bucură de mai mult timp liber și relaxare. Care a fost prima lui satisfacție: „Nu am cuvinte să descriu”
Australianul mărturisește că a fost sunat imediat după aplicarea la job-ul de îngrijitor la Mc. În ceea ce privește veniturile și programul, Paul a declarat că sumele de bani încasate s-au redus semnificativ la jumătate și deși lucrează noaptea, ajunge la timp dimineața pentru a-și duce copiii la școală.
„Satisfacția la locul de muncă este mai mare, iar stresul a dispărut. Fără întâlniri de doi bani, mizerabile și presiune care să îmi amintească mereu de toate regulile limbajului corporativ. Făceam curățenie cu noua unealtă primită la echipamentul meu și distracția pe care am avut-o și satisfacția văzând că podelele sunt de două ori mai curate… nu am cuvinte să descriu!”, spune bărbatul din Austrlia.
Printre alte avantaje, Paul mai spune că acum este mult mai activ și are timp de hobby-urile sale. Ce îi sfătuiește pe tinerii din ziua de azi:
„Frica este și ucigașul minții. Tot ceea ce facem în aceste zile aduce în sufletul nostru prea multă teamă.”, este sfatul pe care Paul îl dă tinerilor, inclusiv copiilor săi.
Test de inteligență rapid. Privește poza și descoperă ce este greșit în mai puțin de 7 secunde. Care este răspunsul... Tradiții și superstiții de Sfânta Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie. Ce obiceiuri trebuie păstrate pentru noroc și...