Pentru majoritatea indivizilor raportarea la jobul într-o corporație s-ar descrie destul de simplist prin câteva cuvinte cheie: clădiri somptuoase, geamuri de sticlă, cafea servită la etaje amețitoare și de ce nu poate și o priveliște încântătoare. Spațiul în care lumea este văzută de sus e și lumea pentru care vrei să faci că lucrurile să funcționeze. Locul în care visezi să îți clădești idealuri, să pui aplicare cunoștințele dobândite în formarea educațională și practic, să îți oferi sau să ți se ofere experiențe din care să rezulte livrabile asumate.
Și cu toate acestea, șabloanele pică unul câte unul și cum bine spune o vorba: nimic nu e ceea ce pare. Echilibrul dintre viață personală și cea profesională este primul lucru de care se pleacă. Totul degenerează și poate transforma în coșmar, dacă balansul nu își cunoaște ritmul. Stresul, nesiguranța zilei de mâine, orele suplimentare și abordarea incorectă a unei situații pot rupe vraja imaginii idilice a corporatistului de azi. Just este și că nimic nu se obține fără sacrificiu, dar care este totuși prețul corect pentru o iluzie?
Rutina activității zilnice, timpul petrecut în birou cu orele, sacrificiile personale, compromisurile profesionale, o remunerație motivantă sau determinarea pentru obținerea ei sunt doar câțiva factori care descriu cu adevărat viața unui corporatist. Grija pentru sănătate a început să fie un subiect din ce în mai intens discutat, mai ales în astfel de medii. Stresul influențează deciziile la nivel de persoană, prioritizări sau alte aspecte, dar atunci când organismul este dat peste cap cei aflați în astfel de situații, încep să caute alternative cu rezolvare imediată.
Așadar, ce ai de făcut?
În primul rând se acceptă că sănătatea este prioritară. Fără un metabolism care să funcționeze corect, cum ai putea să creezi așteptări? Lipsa timpului este invocată că principal factor perturbator, pe lângă deadline-uri covârșitoare, comportamente frivole sau alte crize apăsătoare. Pauză de masă trebuie să fie momentul în care se încearcă cel puțin o detașare momentana. O conversație bună, socializare între membrii echipei sau o masă între partenerii de business pot fi grupate la un restaurant în Floreasca. Acesta este locul preferat de bucureștenii care locuiesc în zonă sau care au sediile birourilor în apropiere. Chiar dacă de întâmplă pe fugă, aceste mici escapade sunt binevenite în zilele în care până și creativitatea are nevoie să ia o pauză. Și pentru că totul se petrece într-un mediu ambiant, preparatele culinare sunt concepute special satisfacă până și cele mai exigențe gusturi.
Indiferent că optezi pentru o masă copioasă sau un moment de respiro în cadrul activității cotidiene, alege să fii servit așa cum se cuvine într-un cadru în care serviciile sunt la un înalt nivel. Și astfel, cu puțin atenție față de propria persoană, un pas este făcut.
Cu siguranță, o perioadă scurtă de timp nu poate fi relevanță pentru schimbări majore. Însă, încercarea de a modifica caracteristici generale sau comportamente personale prost însușite, ar trebui să facă diferența la un moment dat. Mediul corporatist are regulile sale, dar considerația nu trebuie să fie exclusă pe niciun sector, nici măcar profesional. Decizia de a porni pe acest drum este o chestiune de alegere în definitiv, iar dacă ea se descrie prin instabilitate și frustrare continuă atunci se poate transforma într-o problemă. Planificarea riguroasă, motivația perseverentă și totodată respectul pentru viață personală constituie puncte forte în modul de percepție și se pot însuși că elemente componente dintr-un set de valori, principii bine înrădăcinate.