- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
O familie din București a avut parte de o surpriză de proporții atunci când unul dintre membrii a vrut să curețe geamurile de la balcon, dar a găsit o piatră neobișnuită prinsă de pervaz. A luat-o și a spart-o, ca să vadă ce este în interior, însă a făcut o descoperire ce a uimit întreaga familie.
Un bărbat a descoperit o piatră ciudată prinsă de pervazul de la balcon. Când a spart-o a descoperit ceva complet neașteptat
Întâmplarea s-a petrecut în luna iulie a acestui an și se pare că acest caz nu este unul singular. Bărbatul a vrut să facă ordine și curățenie în balcon, însă a observat ceva bizar, asemănător cu o piatră de culoare maronie. Obiectul era prins într-un mod neobișnuit de pervazul uneia dintre ferestre și avea aspect neregulat.
Pus pe gânduri, omul a dezlipit piatra și, folosindu-se de un ciocan, a spart-o ca să descopere ce se află în interior, însă nu mică i-a fost surpriza atunci când a descoperit că în interior se aflau zeci de păianjeni morți.
Inițial, familia s-a gândit că este vorba despre un cuib de păianjeni, însă după ce au cerut informații la o firmă specializată în eliminarea insectelor dăunătoare au descoperit că aveau de-a face, de fapt, cu un cuib de viespe de noroi (sau viespe zidar, cunoscută științific drept Sceliphron destillatorium).
Se pare că aceste vietăți obișnuiesc să își construiască un astfel de cuib în locuri ferite, uneori în preajma locuințelor oameni (pe la marginile ferestrelor, în balcoane, în streașină, în praguri sau alte elemente ale diferitelor tipuri de construcții).
Viespea de noroi (sau viespea zidar) pregătește un amestec de salivă și lut (noroi) cu care construiește cuibul ce ajunge, la final, să aibă forma unei pietre. Bulgărele de noroi format este apoi umplut cu tot felul de păianjeni, ce vor folosi drept hrană pentru viitoarele larve. Insectele nu sunt agresive în mod obișnuit, dar vor ataca dacă vor simți pericol în preajma cuibului.
Un exemplu real de cuib de viespe de noroi poate fi observat în cadrul colecției entomologice a Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa din București.
Un băiat dat dispărut în urmă cu 8 ani, când era adolescent, a fost tot timpul acasă cu mama sa. Cum explică poliția caz... Cea mai misterioasă biserică din România | FOTO. Locul “sfinților fără ochi”, unde se fac slujbe de peste 700 de ani...