- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fără să specifice unde au fost realizate imaginile, bărbatul a lansat filmulețul în mediul online și a spus ”Ei vin”, făcând referire la extratereștri.
Ei bine, cercurile de pe cer nu au legătură cu lumea extraterestră, ci este un fenomen des întâlnit. Acesta a mai apărut și în alți ani, iar imaginile au făcut și atunci vâlvă pe internet.
De exemplu, în mai 2021, în Sherwood Park, Alta, un localnic a fotografiat cerul care părea să conțină ”nori găuriți”. Iată ce anume i-a format.
Ce sunt cercurile albe de pe cer
Oamenii tind să se gândească la cele mai rele scenarii atunci când pe cer apar tot felul de forme. În cazul norilor care conțin o gaură, explicația este simplă.
Meteorologul șef al CTV Edmonton, Josh Classen, explică că aceste găuri se numesc ”găuri de cădere”. O gaură de cădere este un gol mare, de obicei circular sau eliptic, care poate apărea în norii cirrocumulus sau altocumulus. Găurile sunt cauzate de apa suprarăcită din nori care se evaporă sau îngheață brusc și pot fi declanșate de aeronavele care trec.
Se pare că o aeronavă care zboară prin nor poate fi suficientă pentru a răci picăturile de apă și pentru a provoca efectul spectaculos.
Cum apar găurile din nor. Ce fenomene au loc
Astfel de găuri se formează atunci când temperatura apei din nori este sub punctul de îngheț, dar apa, în stare suprarăcită, nu a înghețat încă din cauza lipsei de nucleare a gheții. Când se formează cristale de gheață, se declanșează un efect de domino datorită procesului Wegener-Bergeron-Findeisen, determinând evaporarea picăturilor de apă din jurul cristalelor: aceasta lasă o gaură mare, adesea circulară, în nor.
Cristalele de gheață pot fi formate prin trecerea aeronavelor, care au adesea o reducere mare a presiunii în spatele vârfului aripilor sau vârfurilor elicei. Acest lucru răcește aerul foarte repede și poate produce o panglică de cristale de gheață care rămâne în urma aeronavei.
Aceste cristale de gheață se trezesc înconjurate de picături și cresc rapid prin procesul Bergeron, determinând evaporarea picăturilor și creând o gaură cu dungi de cristale de gheață sub ea, conform Wikipedia.
Ea este femeia care se simte atât de bine în pielea sa încât refuză să se mai ”bărbierească”. De ce îi crește păr pe faț... I-a „furat” telefonul tatălui și și-a făcut de cap, iar apoi a venit o factură uriașă. Ce a putut să comande un copil de...