Tânărul s-a îmbolnăvit în vara lui 2016 după ce abia se angajase pentru o companie germană. Acesta s-a dus singur la spital, când nu a mai putut opri vărsăturile și abia mai putea merge. Imediat după internare, tânărul identificat ca Nick N, a intrat în comă și a suferit leziuni cerebrale severe. Cauza declinului său brusc a fost identificată ulterior drept intoxicație cu mercur.
Medicii și-au dat seama că Nick a ingerat acetat de plumb și mercur, dar de ani de zile nimeni nu și-a dat seama cum ar fi putut intra în contact cu toxina mortală - până când alți doi colaboratori ai fabricii s-au îmbolnăvit în circumstanțe similare.
Cazul a apărut în 2018, după ce un coleg de la compania ARI Armaturen, din orașul Schloss Holte-Stukenbrock, din nord-vestul Germaniei, a observat o pulbere albă pe pâine în timpul pauzei sale de prânz. Camerele de supraveghere video au fost ulterior instalate la locul de muncă, care au capturat suspectul - numit Klaus O, în vârstă de 57 de ani - plasând substanța pe sandvișurile colegilor săi.
Testele l-au identificat ca acetat de plumb și mercur, ambele substanțe aproape lipsite de gust, care, dacă sunt ingerate, pot duce la daune grave ale organelor. după o anchetă amânunțită făcută la casa suspectului, s-a descoperit subtanțe precum mercur, plumb și cadmiu. Klaus O, care a lucrat la fabrică timp de 38 de ani, a fost condamnat pe viață în martie, pentru tentativă de omor și vătămare corporală pentru trei cazuri, după ce alți doi colegi au suferit leziuni renale.
Joi, 9 ianuarie, procurorul de stat Veit Walter a declarat că un nou proces ar putea fi dispus de Curtea Supremă a Germaniei acum, când una dintre victime și-a pierdut viața, transmite BBC News.
Cu toate acestea, cazul este departe de a fi închis, deoarece Nick N este acum cel puțin al 22-lea angajat la ARI Armaturen care a murit înainte de a împlini vârsta de pensionare în ultimii 20 de ani. Klaus O, în vârstă de 57 de ani, ar fi putut otrăvi oameni de-a lungul timpului, a declarat procurorul Moritz Kutkuhn pentru The Washington Post.
Kutkuhn a declarat că este „suspect pentru că au existat 21 de decese la aceeași companie”, care au murit fie de cancer, fie de atacuri de cord, spunând că este „alarmant” că toți au probleme medicale.
Anul trecut, poliția din Bielefeld a început să-și exhumeze trupurile pentru a investiga dacă otrava era prezentă în rămășițele lor, autoritățile crezând că ar putea fi cauzată de intoxicații cu metale grele. Kutkuhn a spus că otrăvirea a fost exclusă în nouă cazuri, în timp ce 12 sunt încă în curs de anchetă.
Cele două mall-uri din Râmnicu Vâlcea, evacuate în urma unei ameninţări cu bombă... Georgiana, mamă eroină la 42 de ani. Femeia a adus pe lume 20 de copii și nu se oprește aici: ”Dacă Dumnezeu îmi mai dă ...