Antena Căutare

Un cap de lup gigantic, vechi de 32.000 de ani, are creierul și dinții în stare bună. Imagini spectaculoase!

Un cap de lup de dimensiuni uriaşe, cu o vechime de 32.000 de ani, având creierul şi dinţii în stare bună de conservare, a fost descoperit în Siberia, a informat Academia de Ştiinţe locală. Imaginea este uimitoare și imediat ce a fost făcuta publică a făcut înconjurul internetului.

Un cap de lup de dimensiuni uriaşe, cu o vechime de 32.000 de ani, având creierul şi dinţii în stare bună de conservare, a fost descoperit în Siberia, a informat Academia de Ştiinţe locală. Imaginea este uimitoare și imediat ce a fost făcuta publică a făcut înconjurul internetului.

Capul, acoperit cu o blană asemănătoare cu cea a unui mamut, a fost găsit de un locuitor, vara trecută, în gheaţa perenă de la marginea unui râu din Iacuţia (Siberia Orientală), potrivit unui comunicat publicat în noaptea de joi spre vineri.

Prezentată la Academia de Ştiinţe din Iacuţia, descoperirea a fost studiată de paleontologii ruşi şi japonezi care au stabilit că este vorba despre un cap de lup din Pleistocen (Canis dirus), cu o vechime de 32.000 de ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dimensiunea capului, cu lungimea de 41,5 centimetri, este echivalentă cu jumătate din corpul unui lup din prezent, care măsoară între 66 şi 86 centimetri, se indică în acelaşi comunicat.

Capul lupului are "creierul intact şi toţi dinţii conservaţi"

"Acest fapt ne-a permis să conchidem că lupul din Pleistocen era gigantic", precizează cercetătorii. Capul are "creierul intact şi toţi dinţii conservaţi", continuă comunicatul, descriind descoperirea drept "senzaţională". Ţesuturile şi blana sunt, de asemenea, intacte, potrivit aceleiaşi surse. "Este prima dată când descoperim rămăşiţele unui lup din Pleistocen cu ţesuturi conservate", a indicat Albert Protopopov de la Academia de Ştiinţe din Iacuţia, citat în comunicat.

"Îl vom compara cu lupii din ziua zi pentru a înţelege cum au evoluat şi pentru a-i reconstrui aspectul", a adăugat el.

Analiza ADN va fi efectuată în colaborare cu cercetătorii de la Muzeul de Istorie Naturală din Suedia, conform aceleiaşi surse.

N-a suportat despărțirea! O tânără riscă opt ani de închisoare, după ce i-a rupt limba iubitului care a părăsit-o... Și-a părăsit soțul, după 11 ani, pentru o relație cu alți doi bărbați și o femeie! „Nu ne pasă de ce spune lumea. Ne iub...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x