Oricat de macabru ar parea, inghetata de coliva facuta la Balotesti, langa Bucuresti, aduna in fiecare zi sute de pofticiosi. Un produs al bucatariei fusion, cum ar spune expertii in gastronomie. Totusi, un desert cat se poate de autohton si de bisericesc - coliva. Inghetata de coliva. Rezultatul nu e nici pe departe unul care te-ar duce cu gandul spre un parastas. Miroase a coliva, are gust de coliva si totusi e foarte racoritoare.
La ce-i mai rau s-a gandit si cel care a lansat minunatia. Omul nu s-a asteptat niciun minut la rezultate bune. Patron de restaurant de multi ani, s-a lasat pe mana baietilor lui. "Eu chiar le spuneam, in loc sa lansam o ciorba de peste, o saramura, ca tot suntem la lac, ce e asta inghetata de coliva, vine omul suparat la restaurant, noi ii oferim si o inghetata de coliva", spune Gheorghe Mehedintu, patronul restaurantului. Dar inghetata care s-ar potrivi mai degraba la biserica a cucerit foarte repede clientii restaurantului din Balotesti.
Cu doar zece lei oricine poate savura o inghetata de coliva, nu la usa bisericii, ci pe malul lacului.
Foto: Hepta
Horoscopul de week-end, prezentat de Camelia Patrascanu: Vezi ce ti-au pregatit astrele!... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 13 iulie!...