Antena Căutare

Un pui de cioară a devenit mascota unui chioşc dintr-un cartier al Galațiului

Un pui de cioară grivă a devenit mascota unui chioşc dintr-un cartier gălăţean! Pasărea s-a împrietenit cu un om şi, zi de zi, vine cuminte să-şi primească mâncarea şi porţia de afecţiune. Pentru că este extrem de sociabilă, cioara a primit un nume şi este îngrijită de toată lumea, iar specialiştii se minunează de inteligenţa ei

Un pui de cioară grivă a devenit mascota unui chioşc dintr-un cartier gălăţean! Pasărea s-a împrietenit cu un om şi, zi de zi, vine cuminte să-şi primească mâncarea şi porţia de afecţiune.

Pentru că este extrem de sociabilă, cioara a primit un nume şi este îngrijită de toată lumea, iar specialiştii se minunează de inteligenţa ei.

Puiul de cioară a apărut în cartierul gălăţean de două săptămâni. Nimeni nu ştie de unde vine, mai ales că atunci când a fost găsit pe marginea drumului, era rănit.

Ioan Şerbu - medic veterinar pensionar: Probabil a fost abandonat, căzut cumva dintr-un cuib şi noi l-am hrănit, l-am tratat că era şi bolnav. Şi acum s-a învăţat, are stăpânul lui, pe domnul Petrică. Ştie să vină, nu se mai sperie de oameni aşa. E cam periculos să nu fie vreun om rău să îi facă ceva, dar sper să nu.

Acum, pasărea căreia oamenii îi zic "Fetiţa" a devenit mascota cartierului şi îşi petrece tot timpul în faţa chişocului din zonă. Iar oamenii nu contenesc să se mire de comportamentul ei neobişnuit.

Localnic: Nu am mai vazut asa ceva pana acum, nu stiu cum a reusit sa o imblanzeasca in halul asta. Baiatul ala ingrijeste de el si cand il vede stand pe banca, cioroiul, se duce si il bate pe spate sa ii dea mancare.

Deşi sunt considerate păsări inteligente, în mod normal, ciorile grivă nu sunt foarte prietenoase cu oamenii. Tocmai de aceea, comportamentul acesteia este uimitor chiar şi pentru specialişti.

Atodiresei Viorica, muzeograf: Ciorile sunt animale inteligente, au invatat sa ne priveasca si sa ne folosesca in folosul lor.

Reporter: Faptul ca e prietenoasa cu oamenii e in folosul sau in dezavantajul ei?

Atodiresei Viorica, muzeograf: E in favoarea ei pentru ca ajunge repede la sursa de hrana.

Iar oamenii se bucură de prezenţa ei. Mai mult, îşi fac griji că, din cauza blândeţii ei, Fetiţa ar putea fi rănită de cineva rău-intenţionat.

Bilanțul pagubelor provocate de seismul din Indonezia. Peste 130 de persoane au fost rănite... Ea este fetița care a primit un „cap nou”. Medicii i-au spart craniul în bucățele și l-au reconstruit de la zero...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x