Antena Căutare

Un român rătăcit în munți a sunat la 112, dar salvatorii nu se așteptau la ce au găsit acolo. Descoperirea i-a uimit și pe ei

Bărbatul a apelat la serviciul de urgență după ce s-a rătăcit în munți. Echipa de salvatori a plecat imediat în misiune, însă odată ajunși la fața locului, jandarmii au avut o surpriză uluitoare. Ce au găsit la fața locului.

Galerie
Ce au găsit jandarmii lângă bărbatul rătăcit în munți care a sunat la 112 | Shutterstock

În urmă cu câteva seri, după lăsarea întunericului, un bărbat a apelat serviciul de urgență pentru că se rătăcise în munți. Apelul a ajuns la Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Vâlcea, iar forțele de ordine nu au stat prea mult pe gânduri. După ce l-au localizat pe bărbatul speriat, au pornit într-o adevătată misiune de salvare cu final neașteptat.

Ce au găsit jandarmii lângă bărbatul rătăcit în munți care a sunat la 112. Gestul lor le-a topit inimile internauților

După aproape trei ore și un traseu destul de complicat prin munți, jandarmii au ajuns la bărbatul care solicitase ajutor, dar au fost uimiți să descopere că acesta nu era singur. Între timp, acestuia i s-a alăturat o cățelușă fără stăpăn care avea, de asemenea, nevoie să fie salvată.

Potrivit informațiilor, câinele a stat lipit de bărbat până când au ajuns jandarmii, apoi a fost prima care a sărit în mașina lor. După ce salvatorii au coborât la Mănăstirea Pahomie, unde bărbatul avea mașina, cățelușa i-a urmat, semn că nu ajunsese încă acasă.

Articolul continuă după reclamă

Ei au continuat drumul și au oprit la un alt lăcaș de cult, alfat la câțiva kilometri distanță și din reacția animalului de companie au înțeles că acolo locuia, de fapt.

Citește și: Ce a urmat după ce un polițist din Argeș a găsit o geantă suspectă pe o bancă. Nu i-a venit să creadă ce se afla înăuntru

Povestea a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a Jandarmeriei Românie, unde a stârnit o mulțime de reacții. Iată cum s-a întâmplat totul

„Povestea necuvântătoare a unei salvări montane

Ora 19.25. Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Vâlcea primesc un apel la 112. Un bărbat se rătăcise pe un traseu montan în zona Parcului Buila și avea nevoie de ajutor.

Dorel și George au plecat imediat spre zona indicată de bărbat. Au luat legătura cu persoana rătăcită, care le-a spus jandarmilor că este pe marginea unei prăpăstii și îi e teamă să mai înainteze. Îi era frig și frică. Jandarmii i-au transmis să se adăpostescă lângă o stâncă până când vor sosi.

Două ore și 40 de minute a durat drumul parcurs de jandarmi până la locul unde se afla bărbatul. Un traseu periculos, mai ales în timpul nopții.

Până la sosirea colegilor noștri, lângă bărbat a apărut de nicăieri o cățelușă. Rătăcită și ea. S-a așezat liniștită lângă el și a rămas tot timpul acolo, așteptând. Când au ajuns jandarmii, ea a fost prima care i-a întâmpinat, sărind pe ei cu bucurie, știind că o vor duce acasă.

Jandarmii s-au asigurat că bărbatul este bine, apoi au coborât împreună până la Mănăstirea Pahomie, unde bărbatul avea mașina. Cățelușa i-a urmat.

După ce l-au lăsat, în siguranță, pe bărbat la mașină, colegii noștri s-au întors la autospeciala de serviciu pentru a reveni la postul montan. Când au deschis ușa, cățelul a sărit direct pe scaunul din față, nevrând să mai coboare din mașină. Colegii noștri și-au dat seama că "acasă" pentru ea era în altă parte.

Au lăsat-o pe scaun și au pornit împreună. Peste câțiva kilometri, la Mănăstirea Iezer, jandarmii au oprit mașina, încercând să vadă care este reacția cățelușei. Când au deschis ușa, a sărit imediat jos, de pe locul ei și s-a îndepărtat spre mănăstire, semn că își regăsise casa.

Era miezul nopții. Colegii noștri și-au urmat drumul, mulțumiți fiind că au salvat două suflete. Unul le-a mulțumit strângându-le mâna, celălalt a lăsat drept mulțumire, pe scaunul din dreapta, firimituri din biscuiții oferiți de cei care o aduseseră acasă”, se arată în postarea din mediul online.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Un român, candidat la examenul de admitere în Jandarmerie, prins că voia să copieze. Ce l-a dat de gol

Gestul jandarmilor le-a topit inimile internauților care i-au felicitat în secțiunea de comentarii.

„Felicitări! Până și cățelușa a simțit sufletele nobile, dăruire și devotat!”, a scris cineva.

„Misiuni executate cu profesionalism! Felicitări!”, a mai adăugat un internaut.

A cheltuit aproape 80.000 de lire sterline pe intervenții estetice, iar acum a fost desemnată „femeia perfectă”. Imagini... La 26 de ani, Miyuki Sugiyama are 1,96 metri. Cum arată picioarele ei, care măsoară 134 cm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 septembrie 2024. Lorenzo a câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 septembrie 2024. Lorenzo a câștigat suma de 3.500 de lei Miercuri, 25.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x