"Graţie cercetării meticuloase şi restaurării, sunt fericit că piaţa i-a adus omagiu talentului lui Bernardino Luini care a atins în această seară 2.300.400 de euro" taxe incluse, a apreciat Grégoire Lacroix, director al departamentului dedicat tablourilor şi desenelor vechi la casa Aguttes care a organizat vânzarea la Drouot.
Această capodoperă a pictorului italian din secolul XV, care a lucrat o vreme pentru Leonardo da Vinci şi căruia i-a fost atribuit "Salvator Mundi" de câţiva experţi, a fost estimat între 1,8 şi 2 milioane de euro.
Lucrarea renascentistă fusese achiziţionată pe 6 iulie 2017 de un colecţionar privat german pentru o sumă de zece ori mai mică, 200.000 de euro, la Christie's din Londra.
Bernardino Luini (1480-1532), supranumit "Rafael al Lombardiei", a fost, împreună cu Giovanni Antonio Boltraffio (1467-1516), unul dintre principalii elevi şi asistenţi ai marelui maestru toscan, de la a cărui moarte sunt celebraţi 500 de ani şi căruia Muzeul Luvru îi consacră cea mia mare retrospectivă organizată vreodată.
Această "Fecioară cu pruncul" a făcut parte din colecţia lui Sir Francis Cook, una dintre cele mai importante colecţii engleze constituite în secolul al XIX-lea, la fel ca şi faimosul "Salvator Mundi", despre care încă nu se ştie unde se află de la vânzarea record de 450 de milioane de dolari în 2017.
Industriaşul Cook a achiziţionat cele două lucrări, atribuite lui Luini, în 1900.
Muzeul Luvru deţine cinci opere de Bernardino Luini, între care "Le Sommeil de l'Enfant Jésus" şi "La Vierge et l'enfant avec un ange".
Sursa : news.ro
Vlad Țepeș nu a fost Dracula! Totul a pornit de la un preot! Cum s-a născut, de fapt, legenda vampirului însetat după sâ... Scenă emoționantă în fața unui magazin din Alba Iulia. Gestul făcut de o femeie pentru o fetiță săracă: "Oaaau"...